از جاذبه های تهران باغهای آن می باشد و یکی از زیباترین آنها باغ ایرانی تهران می باشد در این مطلب به معرفی این باغ پرداخته ایم.
ایران دارای باغ های سرسبز و زیبایی می باشد که نزد بسیاری از ایرانیان ناشناخته می باشد یکی از باغ های بسیار زیبا در پایتخت باغ ایرانی می باشد بد نیست در ادامه همراه با نیک صالحی شوید تا درباره باغ ایرانی تهران بیشتر بخوانید.
باغ ایرانی تهران
آشنایی با باغ ایرانی
باغ ایرانی یا فردوس اسلوب خاصی در ساخت و ساز دارد، مواردی که آن را از باغهای انگلیسی، فرانسوی، ایتالیایی و حتی هندی متفاوت نمودهاست. آنقدر زیبا و ستودنی بوده که کلمه فردوس به انگلیسی به پرادایز و بهشت معنی شده، شاید علت آن تقارن و رعایت زوایای هندسی چشمنواز این باغ زیبا باشد.
این باغ دارای نکاتی است، مهمترین آن که حتما نظرشما را هم جلب کرده وجود عنصر آب در میان باغ است، همانطور که در اشعار شعرای بزرگ هم پیداست، آب جزء جدایی ناپذیر باغ ایرانی است. در بسیاری از نوشتههای تاریخی از زیبایی باغهای ایرانی یاد شدهاست، بعضی از باغها به صورت چهار باغ بوده و آب در ۴ مسیر از میان باغ عبور میکردهاست. مشخصه بعدی چنانچه دقت کرده باشید، دیوار بلند یا حصارهای اطراف باغ است، از دیگر مشخصهها؛ وجود استخر آب است، که معمولا در مرکز عمارت قرار میگیرد. با توجه به شرایط اقلیمی ایران اغلب باغهای ایرانی، در مسیر قنات شکل گرفته و تاریخ پیدایش باغ در سراسر کشور، با موضوع وجود قنات، ارتباط تنگاتنگ دارد. در واقع اولین باغهای ایرانی که نمونه آن در شیراز و کرمان هم هست، در مسیر خروجی قناتها بودهاند، مثل باغ شازده کرمان.
مالک باغ ایرانی چه کسی است؟
در گذشته خانواده ای به نام فیروزگر مالک بخش های قابل توجهی از زمین ها ده ونک بوده اند. گفته می شود بخش قابل توجهی از بستان های باغ ایرانی هم در زمان قاجار به خانواده فیروزگر تعلق داشته اند.
این باغ توسط فردی به نام محمد علی مختاری ساخته شده است و امروزه هم برای قدردانی از زحمات این مرد، اسم وی را در ورودی باغ درج کرده اند.
بخش های مختلف باغ ایرانی تهران
بخش های مختلف باغ ایرانی شامل ورودی ها، کوشک یا عمارت، حوض و فواره ها به همراه طاق میانی و دو کتابخانه است.
ورودی های باغ ایرانی تهران
این ورودی ها در چهار مسیر و در بخش ها شرقی، غربی، جنوبی و جنوب غرب هستند. ورودی های طاقی شکل که هرکدام دارای لوسترهایی به رنگ سبز و بسیار زیبا هستند.
کوشک یا عمارت
این بخش از باغ ایرانی در ضلع شمالی و درست جایی که هیچ گونه ورودی ندارد قرار گرفته است. اگر مسیر آبراهه ها را در پیش بگیرید می توانید به این عمارت آجری برسید.
قبلا این عمارت یک کافه و رستوران بوده است اما امروزه بخشی از آن به کتابخانه تبدیل شده و بخش دیگر هم بخش اداری باغ است و پس زمینه آن صرفا برای عکاسی و مواردی از این قبیل بکار می رود.
در برخی از مقالات به اشتباه بیان شده است که این مکان همچنان یک کافه و رستوران است و این اشتباه بسیاری از مسافران را برای پیدا کردن محلی برای سرو غذا و نوشیدنی به دردسر می اندازد.
حوض ها و فواره ها
معمولا حوض ها و فواره های باغ های ایرانی در بخش مرکزی قرار می گیرند یا اینکه شما را به بخش های مرکزی باغ هدایت می کنند. اگر ضلغ شرقی و غربی را برای ورود به باغ انتخاب کرده اید حوض ها اولین المان هایی خواهند بود که مشاهده می کنید.
طاق میانی
این طاق با فاصله ای مناسب و درست روبروی کوشک واقع شده است و به گونه ای مهمترین جلوه اصالت ایرانی بودن باغ است.
کتابخانه
کتابخانه آقایان در کوشک و عمارت اصلی قرار دارد اما کتابخانه بانوان در بخش شمالی و با فاصله کمی از کوشک اصلی قرار گرفته است.
فصل مناسب برای بازدید از باغ ایرانی چه زمانی است؟
فصل بهار فصلی است که در آن باغ ایرانی به زیباترین شکل ممکن در میآید. در این فصل، لالههای رنگارنگی که سرتاسر باغ را میپوشانند، بازدیدکنندگان بوستان باغ ایرانی را به یاد کشور هلند میاندازند. جالب است بدانید که زیبایی رویایی باغ ایرانی در فصل بهار باعث شده که هر ساله جشنواره گل در این باغ برگزار شود. البته با توجه به وجود کاج و سرو سیمین در سرتاسر باغ، این مکان در فصلهای دیگر نیز زیباییهای خاص خود را دارد. اما به هر حال، پیشنهاد ما این است که حتما تا اواسط اردیبهشت سری به این باغ بزنید زیرا گلهای لاله آن تا اواسط اردیبهشت پابرجا هستند. پس بهتر است برای سفر نوروزی خود از الان بلیط هواپیما تهران را رزرو کنید.
دسترسی به باغ
برای رفتن به بوستان ایرانی ده ونک مسیرهای مختلفی وجود دارد. با هر وسیله نقلیهای که میخواهید به بوستان باغ ایرانی بروید، بهتر است که اول خود را به میدان ونک برسانید. نزدیکترین ایستگاههای مترو به میدان ونک ایستگاه مترو مصلی امام خمینی یا ایستگاه حقانی هستند. اگر میخواهید با اتوبوسهای بی. آر. تی. تا میدان ونک بروید، میتوانید به خیابان ولیعصر رفته و در آنجا سوار اتوبوسهای بی. آر. تی. های میدان ونک شوید. مسیر دیگر برای رفتن به باغ ایرانی ایستگاه مترو توحید است؛ از آنجا باید سوار خط ۱۰۴ یا پایانه جنوب به پایانه شهید افشار اتوبوسهای بی. آر. تی. توحید شوید و بعد از ۵ ایستگاه در ایستگاه پل مدیریت پیاده شوید و با تاکسی به باغ ایرانی ده ونک تهران بروید.
سفرزون -علی بابا-لحظه آخر-سفرمارکت