
در این مطلب به جاذبه های باغ دلگشا شیراز پرداخته ایم.
یکی از باغ های زیبای شهر شیراز باغ دلگشا می باشد که مربوط به دوران ساسانی،صفوی و قاجار است که در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته است در ادامه همراه با نیک صالحی شوید تا درباره جاذبه های باغ دلگشا شیراز بیشتر بخوانید.
باغ دلگشا شیراز
یکی از زیباترین باغهای تاریخی شیراز باغ دلگشا می باشد که در زمانه ساسانیان، صفویان و قاجاریان قرار داشته است. این باغ توسط ایرانیان ساخته و طراحی شده و با قرار گرفتن در مسیر جوی آب و دیوار های بلندی که آن را دور تا دور پوشانده یک طراحی منحصر به فرد می باشد و اما درون باغ یک عمارت تابستانی وجود دارد که در میان آنان میتوان استخر آبی را مشاهده کرد. این نوع طراحی از دیدگاه جهانگردان پرشین گاردن نام دارد که تفاوت این باغ را با باغ های خارجی مشخص می کند. شهر شیراز گل سرسبد این نوع باغ های دیدنی است و باغ دلگشا یکی از آنها به شمار می رود
باغ دلگشا در بخش شمال شرقی شهر شیراز در ضلع جنوبی تنگ آب خان و در دامنه کوهستان قرار دارد. این باغ در کنار قنات ماریز سعدی و در منطقه دژی به نام کهندژ جای گرفته است و فاصله آن تا آرامگاه سعدی چند گامی بیشتر نیست.در تصاویر به جا مانده از جهانگردان اروپایی به این باغ اشاره های فراوان شده است.
باغ دلگشا در دوره تیمور گورکانی در اوج آبادانی بوده تا جایی که گفته شده تیمور پس از دیدن آن، درسمرقند باغی را به همین نام بنا کرد. این باغ در دوره صفویه نیز بسیار نامور بوده و مورد توجه جهانگردان بود.
در فاصله دوره نادرشاه تا دودمان زندیه این باغ آسیبهای فراوانی به خود دید و در زمان کریمخان زند باز آباد شد. در این باغ عمارتهایی مربوط به دوره قاجاریه دیده میشود.
عمارت باغ دل گشا
عمارت باغ به شیوه معماری کاخهای ساسانی بیشاپور ساخته شده است که از یک تالار با چهار شاهنشین شکل گرفته است. این عمارت دارای سه طبقه و یک ایوان با دو ستون است. ساخت این عمارت در دوره زندیه انجام گرفته است. این عمارت دارای آینه کاریهایی به همراه نقاشیهای رنگ روغن با سقفهایی از چوب و گچبریهایی آراسته به نقش گل و بته است. این عمارت دو در ورودی در دو سوی ساختمان و ایوانی در طبقه میانی و رو به استخر روبروی ساختمان دارد، ایوان و بارگاهی که نشانگر روزگار شکوه باغ است.
عمارت این باغ نیز به شکل سه طبقه با دو ورودی در دو طرف و ایوانی در طبقه میانی که مشرف به استخر مقابل عمارت است، خبر از روزگار شکوه و عظمت باغ میدهد. طی چند سال گذشته این بنا چندین بار دستخوش حریق شده و به شکل مخروبه درآمده است.
در پیرامون ایوان نیز بر روی گچ، شعرهایی از شوریده به خط نستعلیق نگاشته شده است، نخستین کلاه فرنگی در ایران نیز در این باغ به ثبت رسیده است. روبروی ساختمان نیز حوض سنگی بزرگی جای گرفته است.
سراسر این باغ را درختان نارنج و اندکی پرتقال فرا گرفته است. این درختان از میانههای فروردین تا میانههای اردیبهشت به بار مینشینند و شکوفههای سفید و زیبای آنها بوی خوش دلانگیزی را در هوا میپراکند.
آبی که از چشمه قنات آرامگاه سعدی جاری است از این باغ میگذرد. این باغ هم اکنون در مالکیت شهرداری شیراز میباشد.
چرا باید از باغ دلگشا دیدن کرد
صفا وزیبایی و نظم این باغ با فواره های زیبایش بسیار دل انگیز است. آرامشی که بر این مکان حاکم است کمتر جایی میتوان تجربه کرد.
بویژه اینکه در چند قدمی آرامگاه سعدی واقع شده و براحتی میتوان از هردو مکان دیدن کرد.
قدیمی ترین باغ شهر شیراز می باشد که در گذر تاریخ بارها ویران و از نو آباد شده است.
دارای ۳۰۰۰ درخت بهار نارنج که در فصل بهار عطر و زیبایی خاصی به این باغ می دهد
آبنماها، فوارهها و جویهای آن به سبک باغ ایرانی طراحی شده است.
داخل آن نخستین عمارت کلاه فرنگی ایران ساخته شده که امروز به عنوان موزه تغییر کاربری یافته است.
نورپردازی بسیار زیبای مجموعه آن را به مکانی جذاب برای قدم زدن در شب تبدیل کرده است.
فصل مناسب برای بازدید از باغ دل گشا شیراز چه زمانی است
هر موقع از سال شیراز زیبایی های خود را دارد اما در اردیبهشت شیراز همانند تکهای از بهشت میشود با بوی خوش بهارنارنج که در سراسر شهر حس میشود. پس هم اکنون به فکر تهیه بلیط هواپیما خود باشید. از آنجایی که باغ دلگشا دارای درختها و گلکاریهای زیباست، بهتر است در فصل بهار به دیدن این باغ بروید تا از شکوفایی گلها و درختها لذت ببرید. درهای باغ همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۱ شب به روی علاقه مندان باز است اما برای بازدیداز موزه این مجموعه باید در زمان ۹ صبح تا ۹ شب به باغ دلگشا مراجعه کنید.
هزینه و زمان پیشنهادی بازدید از باغ دلگشا شیراز چه قدر است؟
برای ورود به باغ دلگشا باید با پرداخت هزینه اندکی بلیط تهیه کنید. زمان پیشنهادی برای بازدید از این باغ زیبا ۱ ساعت پیشنها شده است.
چگونه به باغ دلگشا شیراز برویم؟
اگر با ماشین شخصی خود به شیراز سفر می کنید بعد از گذشتن از دروازه قرآن وارد بلوار هفت تنان شوید سپس به خیابان نارنجستان وارد شوید تا ورودی باغ دلگشا را ببینید.
لحظه آخر-تریپ یار-تاپ تراول-سفرمارکت