نکاتی برای سفر به شهر اصفهان در بهترین فصل سال و معرفی هتل ها و محل های اقامتی در شهر گردشگری اصفهان
اصفهان از شهرهای زیبا و گردشگری کشورمان است که اماکن دیدنی زیادی در خود جای داده است. اگر قصد سفر به این شهر را دارید بهتر است که فصل پاییز و بهار را انتخاب کنید زیرا در این فصل هم آب و هوا مناسب است و هم شهر چندان شلوغ نیست. در قسمت زیر مطالب جالبی درباره راهنمای سفر به اصفهان را قرار داده ایم. برای افزایش اطلاعاتتان در این زمینه در نیک صالحی همراه ما باشید.
راهنمای سفر به اصفهان
نکاتی درباره راهنمای سفر به اصفهان در تابستان و عید نوروز را بخوانید.
راهنمای سفر به اصفهان و معرفی این شهر
اصفهان با تاریخ غنی خود دارای بناها و شاهکارهای معماری زیادی است. شهر اصفهان در طول تاریخ چندین بار به عنوان پایتخت سلسله های مختلف انتخاب شده و بر همین اساس دارای آثار تاریخی زیبایی. مطمئنا با یکبار سفر به شهر Isfahan نمی توانید از همه زیبایی بازدید کنید.
استان اصفهان از جمله شهرهای مرکزی ایران و از نظر بزرگی و جمعیت نیز به عنوان سومین شهر ایران است. آثار تاریخی و فرهنگی زیادی از اصفهان در لیست میراث جهانی یونسکو ثبت شده اند. این شهر سالانه میزبان مسافران زیادی از سراسر جهان و داخل ایران است. اصفهان در طول تاریخ ایران، بارها پایتخت و یا شهری مهم بوده است. در شهر اصفهان، بناهای تاریخی، جاذبه های گردشگری و صنایع دستی همگی دست در دست هم داده اند و این شهر را به یکی از قطب های گردشگری ایران تبدیل کرده اند.
اینو میدونستی تو اصفهان هر خیابونی منبع یه چیزه؟
توی اصفهان واسه هر کاری کچا بریم ! این ویدئوی مفید و کوتاه رو ببینید تا بدونین برای خرید هر وسیله ای توی شهر اصفهان کجا برید .
بهترین فصل سفر به اصفهان
اصفهان آب و هوای نیمه کویری دارد. زمستان های سرد و خشک با بادهای سرد و تابستان های گرم و خشک در این شهر حاکم است. بالاترین درجه حرارت در تابستان ۴۰ درجه سانتی گراد است. ولی در بهار و پاییز هوا معتدلتر می شود. از لحاظ جغرافیایی، اصفهان در منطقه نیمه بیابانی قرار دارد. مناطق شمالی و شرقی این استان دارای آب و هوای کویری و مناطق جنوبی آن نیز آب و هوای خنکتری دارد. از همین رو بهترین زمان سفر به اصفهان از لحاظ آب و هوایی فصل بهار و پاییز است.
اگر به دنبال فصلی ارزان برای سفر به این شهر تاریخی هستید، پیشنهاد ما زمستان است. اما اگر در هنگام تابستان قصد سفر به این شهر را داشته باشید، توجه کنید که تابستان های اصفهان بسیار گرم خواهد بود و ممکن است همین گرمی هوا اذیتتان کند. در فصل بهار نیز با خوش آب و هوا ترین فصل تجربه خوبی از سفر را خواهید داشت، اما یکی از فصل های بسیار شلوغ خواهد بود. چون شمار زیادی از گردشگران با خرید بلیط هواپیما عازم سفر به این شهر می شوند و شما باید حوصله شلوغی را داشته باشید.
هتل ها و محل های اقامتی در اصفهان
هتل های ۵ ستاره: هتل عباسی.
هتل های ۴ ستاره: هتل عالی قاپو، هتل پیروزی، هتل آوین، هتل خواجو.
هتل های ۳ ستاره: هتل شیخ بهایی، هتل ستاره، هتل صفوی، هتل سنتی ابن سینا، هتل سنتی طلوع خورشید، هتل توریست، هتل ملل، هتل ونوس، هتل ملک، هتل خاتون، هتل سپاهان، هتل اصفهان، هتل آزادی، هتل باران، هتل چهل پنجره.
مهمانپذیرها: هتل پارتیکان، هتل آپارتمان شروین، هتل آپارتمان هخامنشیان، هتل جمشید.
اقامتگاه های بومگردی: اسکندر اصفهانی، هتل جلفا، هتل کاوه، فانوس کویر، خان نشین، ایروانی، کرباس، خانه کشیش، آریو، هاتف، کاروان کویر، کاریز کویر، خاطره کویر، نازگل و شب نشین.
غذاهای محلی اصفهان
اصفهان با موقعیت جغرافیایی و اقلیمی خود همواره از لحاظ غذایی بسیار متنوع بوده. در ادامه می خواهیم تعدادی از غذاهای سنتی اصفهان را برایتان معرفی کنیم:
بریونی یا بریانی: یکی از غذاهای محلی اصفهان بوده و کمتر کسی پیدا می شود که به اصفهان سفر کرده باشد ولی طعم آن را امتحان نکند. بریونی از گوشت، پیاز، روغن، دارچین، نعناع خشک، زعفران و کشک آماده می شود. این غذا به همراه مقداری جگر سفید پخته و چرخ شده، آب گوشت، نان سنگک، ریحان و دوغ خنک سرو می شود.
حلیم بادمجان اصفهان: حلیم بادمجان هنگام سرو باید کش بیاید و در پخت آن از گوشت گردن، بادمجان، کشک، برنج و … استفاده شده و با نان تازه سرو می شود.
کباب مشتی یا کباب زردک: یکی از کباب های ساده و خوش طعم است که پخت آن نیاز به مهارت خاصی ندارد و با طعم ملس خود با نان سرو می شود. اصفهانی ها این غذا را با گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، شیره، زردک، ادویه های خوشعطر، پیاز و سرکه میپزند.
خورش ماست اصفهانی: یکی از پرطرفدارترین پیش غذاهای اصفهانی بوده و طعم و ظاهری خاص دارد. در تهیه خورش ماست از ماست چکیده، مرغ، زرده تخم مرغ، خلال پوست پرتقال، شکر، زرشک، نمک، زعفران و زردچوبه استفاده می شود. خورش ماست به رنگ زرد بوده و طعم آن نیز ترکیبی از شیرینی و ترشی است.
غذاهای سنتی شهر اصفهان
اشکنه: یکی از غذاهای قدیمی اصفهان است و برای تهیه اشکنه اصفهانی از پیاز، سیب زمینی، شنبلیله خشک، تخممرغ و روغن استفاده می شود. اشکنه غذایی مقوی برای روزهای سرد است.
شله بریان با زیره: یکی دیگر از غذاهای بسیار مقوی، شله بریان با زیره است که با بافت نرم خود طعمی دوست داشتنی دارد. برای تهیه این غذا از گوشت دنده گوسفند، پیاز، زردچوبه، نمک و فلفل، برنج نیم دانه، زیره سیاه آسیاب شده استفاده می شود.
یخمه ترش: یک غذای سنتی و خوشمزه با خاصیت زیادی است و در تهیه این غذا از زردآلو، آلو و به، گوشت گوسفند، برنج و شکر استفاده می شود. یخمه ترش با نان سنگک سرو می شود.
آش شله قلمکار: یکی از غذاهای مشهور اصفهان که از ماش و گوشت تهیه شده و با برنج و سبزی ترکیب می شوند.
آش اوماج اصفهان: در بخش ترک نشین اصفهان این آش شهرت دارد و ترکیبی از حبوبات، آرد، آب، اسفناج، زرد چوبه و پیاز است و به جای کشک با ماست خورده می شود.
راهنمای سفر به اصفهان و سوغات مخصوص اش
صحبت از سوغاتی که باشد، شهر اصفهان یک سروگردن از خیلی از شهرها بالاتر است. درواقع میتوانم با اطمینان بگویم که سوغاتیهای این شهر جزو بخشی از سفر به اصفهان است؛ یکی از آن بخشهایی که بدون آن پازل سفر تکمیل نمیشود. سوغات شهر اصفهان را میتوان به دو دسته تقسیم کرد: صنایعدستی و خوراکی. حالا برویم ببینیم هرکدام از اینها شامل چه چیزهایی میشوند.
سوغاتی های خوردنی
شیرینیها و خوراکیهای اصفهان از قدیمالایام معروف است. شما هم میتوانید چند بسته از گزینههایی که به شما پیشنهاد میکنم بهعنوان سوغاتی سفر به اصفهان بخرید.
گز اصفهان
گز اصفهان از آن شیرینیهای چندصد ساله است که قدمت آن به دوره صفویه برمیگردد. این شیرینی با استفاده از دانههای گز گیاهی، مغز بادام و مغز پسته و شکر تهیه میشود. در حال حاضر این سوغاتی خوشمزه انواع مختلفی دارد: گز لقمهای، گز سکهای، گز آردی، گز با لایه شکلاتی و…
پولکی
پولکی هم از آن خوراکیهای پرطرفدار اصفهان است. این شیرینی ظاهری شبیه به شیشه نازک طلاییرنگ دارد و یکجور آبنبات بهحساب میآید. امروزه انواع پولکی با طعمهای نارگیلی، زعفرانی، لیمو عمانی، عسلی، زنجبیلی و… بهفروش میرسد که وقتی در دهان آب میشوند، عطر و طعم خاص خودشان را به شما نشان میدهند.
سوهان عسلی
گرچه خیلیها سوهان را بهعنوان سوغات قم میشناسند، اما سوهان عسلی اصفهان هم از آن سوغاتیهای خوشمزه است که ترکیب طعم گلاب، پسته، زعفران و عسل حسابی دلتان را آب میکند.
شیرینی کُرکی
شیرینی بهشتی یا شیرینی کرکی یکی از شیرینیهای اصیل نائین اصفهان است. احتمالا این شیرینی را در شیرینیهای عید نوروز دیده باشید. این سوغاتی، یک نوع شیرینی آردی کوچک است که با طعمهای زعفرانی، ساده وانیلی و کاکائویی تهیه میشود.
برشتوک سنتی اصفهان
برشتوک هم یک شیرینی سنتی آردی است که به شکل لوزیهای باریک و کوچک برش داده میشود و با تزئین توی سینی چیده میشود. ترکیبات اصلی این شیرینی، آرد نخودچی، برشتوک گندم، هل و پودر قند است.
سوغاتی های صنایع دستی
جالب است بدانید که اصفهان بزرگترین تولیدکننده صنایعدستی در کشور است. اگر عاشق هنر و صنایعدستی هستید، حتما یک روز کامل را به میدان نقش جهان اختصاص بدهید تا با انواع هنرها و صنایعدستی اصفهان آشنا شوید.
اگر بخواهم صنایع دستی اصفهان را بشمارم، باید یک لیست بلندبالا بنویسم و حالا حالاها شما را پای این مطلب نگه دارم! به همین خاطر در این بخش فقط چند تا از پرفروشترین صنایع دستی اصفهان را به شما معرفی میکنم که در سفر به اصفهان راحتتر سوغاتی بخرید.
خاتم کاری
الحق که خاتم کاری یکی از هنرمندانهترینِ هنرهاست. درباره خواستگاه خاتمکاری بین علما اختلاف است و برخی شیراز را منشا این هنر زیبا میدانند. (ما اصفهانیها که بدمان نمیآید نقطه شروع این هنر را به اصفهان نسبت دهیم، اما بههرحال اطلاعات دقیقی در دستمان نیست). بهطورکلی خاتمکاری از کنار هم گذاشتن چندضلعیهای منتظم از جنس چوب، عاج فیل، صدف و… ساخته میشود. مشهورترین محصول خاتمکاری قلمدان است که اتفاقا برای سوغاتی هم بسیار مناسب است.
میناکاری
میناکاری از مشهورترین هنرهای دستی اصفهان است که عمری ۵۰۰۰ ساله دارد. در ظروف میناکاری از طرح و نقشهای سنتی استفاده میشود. احتمالا از بین ظروف میناکاری، بشقابهای آبیرنگ با طرحهای ظریف پیچدرپیچ برایتان آشنا باشد.
مسگری
مسگری یکی از هنرهایی است که در خیلی از شهرهای ایران رواج دارد، طوریکه بعضی از شهرها بازاری به اسم بازار مسگرها دارند. امروزه صنایع دستی مسی با هنرهایی مثل خاتم کاری و میناکاری ترکیب شدهاند. ترکیب هنرها به اساتید صنایع دستی کمک کرده که خلاقیت بیشتری در طراحی ظرف و ظروف و اشیای تزئینی داشته باشند.
معروف ترین سوغات اصفهان
قلمزنی
هنر قلمزنی هنر کندن و تزیین نقش ونگارهای مختلف روی فلز (بهخصوص مس) است و قلمزنی اصفهان شهرت جهانی دارد. قلمزنی به روشهای مختلف انجام میشود. اگر به دیدن و اجرای زنده فرایند قلمزنی علاقه دارید، میدان نقش جهان بهترین جا برای شماست. در حجرههای مختلف میدان بسیاری از استادکاران را در حین اجرای قلمزنی خواهید دید و میتوانید برای خودتان، رفقا، خانواده و هرکه اراده کنید، یکی از بهترین سوغاتهای ایران را بیاورید.
قلمکاری
علاوهبر هنرهایی که تا اینجا معرفی کردم، صنایع دستی پارچهای اصفهان هم دیدنیست. قلمکاری نوعی هنر تزئین روی پارچههای کتان، پنبه و ابریشم است که قدمت آن به دوران پادشاهان مغول میرسد. در گذشته لباس درباریان با طرحها قلمکاری تهیه میشد، حالا هم اگر گشتی در بازارهای شهر بزنید، لباسهای قلمکاری متنوعی خواهید دید.
مراکز خرید اصفهان
برای آنهایی که عاشق خرید هستند، مراکز تجاری و پاساژهای اصفهان انتخاب ایدهئالی خواهد بود. در این بخش از راهنمای سفر به اصفهان به معرفی چند تا از مراکز خرید معروف اصفهان میپردازم:
مرکز خرید سیتیسنتر، بازار از جاهای دیدنی شهر اصفهان، ارگ جهاننما شهر اصفهان، مجتمع پارک بزرگ و جامع.
جاهای دیدنی شهر اصفهان
سفرهای توریستی همیشه باعث ساختوساز مکانهای تفریحی و جاذبههای گردشگری میشود. حال چه این مکانها تاریخی باشد و چه تفریحی. در اصفهان جز عمارتهای زیبا و چشمنواز، محلهها، پارکها و سازههای زیادی هم هست که بازدید از آنها خالی از لطف نیست.
-میدان نقش جهان اصفهان: این میدان که به میدان امام نیز معروف است، به عنوان نماد شهر اصفهان شناخته میشود. تعدادی از جاذبه های گردشگری اصفهان در این میدان و یا در نزدیکی آن قرار دارند. بد نیست بدانید این میدان دومین میدان بزرگ جهان است.
–عمارت عالی قاپو: در ضلع غربی میدان نقش جهان قرار دارد و با معماری ویژه و خاص خود چشم هر بینندهای را خیره میکند. امکان بازدید از داخل این عمارت نیز برای عموم وجود دارد.
–مسجد شیخ لطف اله: در ضلع شرقی میدان نقش جهان درست روبروی عمارت عالی قاپو قرار دارد.
–مسجد امام (مسجد شاه): در ضلع جنوبی میدان نقش جهان قرار دارد و آخرین بنایی است که در این میدان میتوانید به بازدید از آن بپردازید.
اماکن گردشگری معروف اصفهان
–مسجد جامع (مسجد عتیق): ساخت این مسجد که اولین مسجد ساخته شده اسلام در ایران است، به قرن دوم بازمیگردد. رفته رفته هر سلسله پادشاهی که بر ایران حکمرانی میکرد، ساخت بخشی از این مسجد را انجام داده و از این رو میتوان خلاصهای از تاریخ معماری ایران را در این بنا نظاره کرد.
–بازار بزرگ اصفهان: در ضلع شمالی میدان نقش جهان دروازهای قرار دارد که به سردر بازار قیصریه شهرت دارد. این ورودی ابتدای بازار بزرگ اصفهان به شمار میآید که بازار قیصریه قسمت ابتدایی این بازار را شکل میدهد و معماری آن نیز از مابقی بازار متمایز است.
–کاخ هشت بهشت: سمت غرب میدان نقش جهان قرار دارد و زمانی زیباترین کاخ جهان هم نامیده میشد. این کاخ اولین مدرسه اصفهان بوده است و به آن مدرسه همایونی هم میگفتند.
–کاخ چهل ستون: در باغی به همین نام قرار دارد و دارای آینه کاری، کاشی کاری و نقاشیهای بسیار است.
–سی و سه پل: طولانیترین پل اصفهان روی زاینده رود است که به دلیل ۳۳ دهانه آن به این نام شهرت یافت.
–پل خواجو: به پل شاه نیز شهرت دارد و در شرق سی و سه پل قرار دارد
سفر مارکت , علی بابا , فلای تودی