
این اتفاق، بزرگ ترین کاهش ارزش بازار فیسبوک در بازه ای دو روزه را رقم زده و در پایان روز سه شنبه، ارزش هر سهم از فیسبوک معادل ۱۶۸ دلار بود که ۱۰ درصد نسبت به قبل کمتر است.
ویل فرل بازیگر و کمدین سرشناس آمریکایی در اعتراض به سوءاستفاده فیسبوک از اطلاعات کاربران، از این شبکه اجتماعی بیرون میرود.او با انتشار مطلبی در فیسبوک این خبر را اعلام کرد.
ویل فرل علیه فیسبوک
اخیرا مشخص شده است که کمپانی تحلیل داده سیاسی «کمبریج آنالیتیکا» به اطلاعات بیش از ۵۰ میلیون کاربر فیسبوک بدون اطلاع آنها دسترسی پیدا کرده است. پس از این رسوایی که به سقوط ارزش سهام فیسبوک هم منجر شد مارک زاکربرگ از کاربران عذرخواهی کرد و قول داد که تنظیمات امنیتی را برای محدود کردن دسترسی به دادههای کاربران بهبود بخشد.
فرل در این باره نوشت:
«تنها من نیستم که از شنیدن ماجرای «کمبریج آنالیتیک» آزرده شدم.
آنها از اطلاعات میلیونها کاربر فیسبوک سوءاستفاده و به حقوق شهروندی و حریم خصوصی ما تجاوز کردند تا دموکراسی را از تضعیف کنند. بیش از این نمیتوانم از خدمات شرکتی استفاده کنم که زمینه گسترش پروپاگاندا و هدف قرار گرفتن آسیبپذیرترین افراد را فراهم کرده است.»
پیش از این نیز چهرههای سرشناس دیگری در اعتراض به رسوایی اخیر فیسبوک اقدام به ترک این شبکه اجتماعی کرده بودند. ایلان ماسک در اعتراض حساب کاربری شرکتهای «تسلا موتورز» و «اسپیساکس» را پاک کرد. برایان آکتون از بنیانگذاران پیامرسان «واتساپ» از نخستین افرادی بود که هشتگ اعتراضی «deletefacebook» را راه انداخت.
درباره رسوایی های اخیر فیسبوک بیشتر بدانید
افشای اخبار مربوط به سوء استفاده «کمبریج آنالیتیکا» از اطلاعات مردم ظاهراً از تمام اشتباهات چند سال اخیر فیسبوک زیان آورتر بوده است. چند روز پیش در اخبار خواندیم که شرکت تحلیل اطلاعات کمبریج آنالیتیکا با اسختراج اطلاعات ۵۰ میلیون نفر از کاربران فیسبوک، به دونالد ترامپ در پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری کمک کرده و حالا در پاسخ به این خبر، ارزش بازار فیسبوک نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار کاهش یافته است.
این اتفاق، بزرگترین کاهش ارزش بازار فیسبوک در بازه ای ۲ روزه را رقم زده و در پایان روز ۳شنبه،
ارزش هر سهم از فیسبوک معادل ۱۶۸ دلار بود که ۱۰ درصد نسبت به قبل کمتر است.
علاوه بر این، در روز سه شنبه گذشته بیشترین میزان مبادلات سهام فیسبوک از سال ۲۰۱۴ میلادی
رقم خورد و ۱۲۹ میلیون سهم از این کمپانی مبادله شد.
نگرانی سهامداران فیسبوک، ریشه در چندین اتفاق دارد.
در ماه فوریه اخیر گفته شد که فیسبوک توسط اکانت های تقلبی روسی که از دونالد ترامپ حمایت می کنند مورد رخنه قرار گرفته است. در ماه ژانویه نیز فیسبوک اعلام کرد که تغییرات به وجود آمده در الگوریتم اش می تواند مدت زمانی که کاربران در فیسبوک سپری می کنند را کاهش دهد که در نهایت به معنای درآمد کمتر از تبلیغات خواهد بود.
جزئیاتی از شکایت ها علیه فیسبوک
در تابستان ۲۰۱۶ هم فیسبوک اعلام کرد که نیوز فید این شبکه اجتماعی به قدری از تبلیغات اشباع شده که این کمپانی مجبور به یافتن راه های تازه برای رشد تجارت تبلیغات خود است؛ اصلی ترین منبع درآمدی که در اختیار دارد. با این حال، هیچ یک از این اخبار به اندازه خبر کمبریج آنالیتیکا سهام فیسبوک را به خطر نینداخته اند و این موضوع نشان می دهد با یکی از بزرگ ترین بحران های تاریخ فیسبوک مواجه هستیم.
یکی از افرادی که علیه فیسبوک پرونده تشکیل داده، لورن پرایس،
یکی از کاربران این شبکه اجتماعی است که قصد دارد امور قانونی را
به نمایندگی از ۵۰ میلیون نفری که تحت تاثیر قرار گرفته اند پیش ببرد.
وی مدعی شده که فیسبوک هیچ اعتنایی به اطلاعات شخصی وی نکرده است
در حالی که فیسبوک می گوید بدون اجازه یا ارسال نوتیفیکیشن، هیچ اطلاعاتی را فاش نخواهد کرد.
وی همچنین افزوده که در زمان انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶،
شاهد تبلیغات سیاسی در فید فیسبوک خود بوده است.
یکی دیگر از این پرونده ها که به دلیل رسوایی اطلاعاتی فیس بوک تشکیل شده مربوط به دو تن از سهامداران فیسبوک است. آنها علاوه بر مجموعه فیسبوک، به صورت مشخص از مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک و دیوید ونر، مدیر امور مالی این کمپانی نیز شکایت کرده اند.
خبرآنلاین -دیجیاتو – تکراتو