آقای حمید هیراد در یک برنامه تلویزیونی رفت و گفت که من کتاب نمی خوانم اما آقای هیراد، کسانی هستند که کتاب می خوانند و فرق اشعار مولانا و اشعار شما را می فهمند. شما شعرهایت میکس شده است و ادعا می کنی که این شعر را خودم نوشتم.
تعدادی از شاعران و ترانه سرایان با انتشار بیانیه ای با موضوع «تضییع حقوق مولفین و حواشی ایجاد شده توسط حمید هیراد » بیانیه ای را منتشر کرده و خواستار رسیدگی این موضوع از طریق مراجع ذیربط شدند.
متهم شدن حمید هیراد به سرقت ادبی
در متن این بیانیه که توسط علیرضا بدیع شاعر و ترانه سرای مطرح کشورمان در اختیار ما قرار گرفته است ، آمده است:
«در کشور ما، احترام به حق مالکیت اثار هنری امریست فراموش شده و درین میان، شاعران بسیاری نیز قربانی آن شدهاند. از سویی عدم واکنش صنفی نیز به وخیم تر شدن این ناهنجاری انجامیده است. یکی از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد، صیانت از آثار ادبیست. طبیعتا زمانی که این مسئولیت پذیری در قبال آثار کسانی چون مولانا و شهریار تبریزی و سیمین بهبهانی وجود نداشته باشد، شعر و ترانهی امروز نیز از گزند دستبرد نوآمدگان در امان نخواهد ماند.
ما جمعی از شاعران و ترانه سرایان ضمن ناپسند دانستن سرقت ادبی و محکوم کردن آن، موارد زیر را که توسط حمید هیراد خواننده صورت گرفتهاست ناشایست دانسته و خواستار رسیدگی مراجع ذیربط در جهت احقاق حقوق از دست رفته صاحبان آثار هستیم:
۱. استفاده اثر بدون کسب مجوز از صاحب اثر
۲. ضایع کردن حقوق مادی_معنوی شاعران و ترانهسرایان
۳. جعل نام و دستبرد در متن بدون اطلاع و رضایت صاحب اثر
۴. تلفیق ابیاتی از شعرای مختلف بدون کسب اجازه و ثبت تمامیت این کلاژ به نام حمید هیراد در پوستر و صفحه شخصی وی
۵. هتاکی و طرح داعیهی شکایت از منتقدان و افرادی که در جهت تنویر افکار عمومی اقدام کردهاند
۶. اهانتهای زننده مدیر برنامههای حمید هیراد به منتقدان و کاربرد عبارات سگهای هار و گرسنه در مورد منتقدان!
در پایان ضمن پایفشاری بر مصالح صنفی خویش اعلام میداریم که تا احقاق حق یکیک شعرایی که به دلیل نداشتن رسانهای رسا، از گفتار وا ماندهاند، از کار نخواهیم ماند.
و اما روی اصلی این پیکان به سمت تهیهکنندگان این دست آثار است که بدون توجه به حقوق پایمالشده، تنها به فکر تهیهی آثاری سودآور بدون منفعت ملی و ارتقای فرهنگی میباشند. بی شک این بنگاههای اقتصادی نیز باید پاسخگوی مطالبات برحق صنف شاعران و ترانهسرایان باشند و در صورت عدم توجه به مطالبات مذکور، با برخوردهای وسیعتر صنفی و دیگر اقدامات قضایی مواجه خواهند شد.
بخشی از امضا کنندگان علیه حمید هیراد :
علی آذر
اکبر آزاد
روزبه آزادی
محسن انشایی
علی ایلیا
یلدا انگالی
مهدی ایوبی
سارا بالو
علیرضا بدیع
روزبه بمانی
محمدعلی بهمنی
سعید بیابانکی
امیر پیرنهان
پریا تفنگساز
امیر توده فلاح
کمال حسینیان
سعید دبیری
الهام دیداریان
رویا دیژن
ایرج زبردست
صابر ساده
هما سعادت
امید صباغ نو
آریا صلاحی
حمیدرضا صمدی
حامد صوفیپور
آبا عابدین
ایمان عباس پی
سیامک عباسی
حامد عسکری
اصغر علی کرمی
حسن علیشیری
حسین غیاثی
علی فردوسی
صابر قدیمی
اکبر قنبرزاده
یاسر قنبرلو
نیلوفر لاری پور
امیرحسین مدرس
محمد مقتدایی
پرسا مقدس
ایلیا منفرد
مهدی موسوی میرکلایی
عمران میری
مهتاب یغما
علی اکبر یاغی طباز
میثم یوسفی»
جزئیاتی از صحبت های علیرضا بدیع که چندی پیش علیه حمید هیراد مطرح شد
علیرضا بدیع: آقای حمید هیراد در یک برنامه تلویزیونی رفت و گفت که من کتاب نمی خوانم اما آقای هیراد، کسانی هستند که کتاب می خوانند و فرق اشعار مولانا و اشعار شما را می فهمند. شما شعرهایت میکس شده است و ا دعا می کنی که این شعر را خودم نوشتم. اگر روزی خواننده مطرحی هم شدی باید این را بدانی دست به سرقت ادبی نزنی و البته کتاب هم بخوانی.
درباره علیرضا بدیع بیشتر بدانید
علیرضا بدیع شاعر، ترانه سرای نیشابوری و مجری صدا و سیما سرودن را از سال ۱۳۷۶ و بعدها به صورت حرفهای از سال ۱۳۷۹ آغاز کرد.او جایگاه نخست جشنوارههای ملی کوثر، هفتمین کنگره سراسری شعر و داستان جوان کشور (بندرعباس)، هفتمین کنگره سراسری شعر جوان حوزه هنری (مینودر)،طریق جاوید، صبح دیدار ونخستین کنگره سراسری شعر ولایی و سرو بلورین سومین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر را کسب کردهاست.
اولین دفتر غزلهای او با نام حبسیههای یک ماهی نامزد دریافت جایزه شعر خبرنگاران بودهاست.دومین دفتر غزلهای او با نام از پنجرههای بی پرنده نامزد جایزه کتاب سال شعر جوان ایران بودهاست.
این مجموعه در اسفند ماه ۸۹ توسط انتشارات فصل پنجم به چاپ چهارم رسیده است.
سومین دفتر غزلهای او با نام «گنجشکهای معبد انجیر» اثر راه یافته به مرحله نهایی جایزه دهمین دوره کتاب فصل بودهاست.[ چهارمین دفتر غزلهای او با نام «چلهٔ تاک» با گذشت تنها ۱ ماه از انتشار آن و در روزهای پایانی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در سال ۸۹ به چاپ دوم رسیده است.
وی سابقهٔ همکاری با رادیو و تلویزیون را نیز به صورت مجری برنامههای سبزآبی مهر، سایه سار ادب ،هنر پنجم(برنامه موسیقایی) و قند پارسی داشته و بارها به عنوان میهمان، شاعر یا پژوهشگر در برنامههای این چنینی حضور یافته است. او کارشناس رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی میباشد. بدیع دارندهٔ بیش از ۱۰۰ عنوان برتر در جشنوارهها و کنگرهها و جوایز ادبی ایران است.
مهر – آفتاب – ویکی پدیا