ایسکانیوز : جانشین مدیر عامل جمعیت خیریه تولد دوباره با تشریح پروتکل ایمان مدار درمان اعتیاد گفت: پروتکل پرهیز مدار یا ایمان مدار درمان اعتیاد نخستین پروتکل درمان اعتیاد است که به صورت یک شبکه جامع دیده است. عباس دیلمیزاده امروز در جلسه هفتگی پژوهش اعتیاد در ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت : در […]
ایسکانیوز : جانشین مدیر عامل جمعیت خیریه تولد دوباره با تشریح پروتکل ایمان مدار درمان اعتیاد گفت: پروتکل پرهیز مدار یا ایمان مدار درمان اعتیاد نخستین پروتکل درمان اعتیاد است که به صورت یک شبکه جامع دیده است. عباس دیلمیزاده امروز در جلسه هفتگی پژوهش اعتیاد در ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت : در کشور ما که اکثریت مردم مذهبی هستند درمانهای ایمانی نسبت به درمانهای سکولار ترجیح دارد و موفقیت بیشتری به دست میآورد.
جانشین مدیر عامل جمعیت خیریه تولد دوباره با اشاره به اینکه فقر، عدم حمایت خانوادگی، درگیری و پرخاشگری در خانه، مسائل مالی همه عواملی هستند که در بروز و تشدید اعتیاد مؤثر است تصریح کرد : بر مبنای قوانین و ضوابط این مراکز، احتمال لغزش بیمار در مراحل اولیه بسیار کم است، مشوقهای مصرف در محیط وجود ندارد، باورهای غلط اصلاح میشود.
وی گفت: در پروتکل درمان ایمانمدار، پس از تأیید فرد معتاد و بررسی شرایط او و این که آیا درمان وی از این طریق امکانپذیر است، معتاد پس از یک سمزدایی غیردارویی به روش cold turkey، به مدت ۲۸ روز در یک مرکز در پیرامون شهر که ارتباط وی با دوستان معتادی وی قطع میشود و دسترسی به مواد ندارد.
جانشین مدیر عامل جمعیت خیریه تولد دوباره با اشاره به اینکه تجارب ما در این روش که به مدت ۳ سال در حال انجام است افزود: این تجارب نشان داده است که معتاد باور دارد که همه نیروی خود را از مواد اعتیادآور میگیرد و حتی اگر یک روز این مواد را مصرف نکند میمیرد یا توان هیچ کاری را ندارد، دور بودن معتاد از مواد باعث میشود این باور غلط او اصلاح شود و به این باور برسد که میتواند با اعتیاد به نفس و تکیه بر نیروهای دیگری که همان نیروهای مذهبی است میتواند زندگی سالمی داشته باشد.
وی ادامه داد: مراکز که معتادان طی ۲۸ تحت درمان غیردارویی و ایمان مدار قرار میگیرند، به نام خانههای بهبودی شناخته میشوند و تجربه ما نشان داده است که در این روش ۸۵ درصد معتادان بهبود مییابند.
جانشین مدیر عامل جمعیت خیریه تولد گفت : در زمان حاضر ۷۰۰ خانه بهبودی در کشور وجود دارد که ۹۳ مرکز آن تحت پوشش مؤسسه تولد دوباره است. هر یک در مساحتی بیش از ۱۸۰۰ متر مربع با امکانات مختلفی تفریحی و ورزشی فعالند، در این مراکز که دو نوع درجه یک و دو دارند و در مراکز درجه یک ۶۰ نفر و درجه دو ۳۰ نفر پذیرش میشود، ۶۱ هزار و ۳۸۰ نفر در این مراکز تحت درمان هستند و درمان به این روش ۸۵ درصد موفقیتآمیز بوده است
دیلمیزاده افزود: ۷ روز اول معتاد تحت سم زدایی غیر دارویی قرار میگیرد و به این ترتیب از حالت انکار که معمولاً در اکثر معتادان و خانوادههای آنان وجود دارد خارج میشود، بسیاری از معتادان با انکار واقعیت در واقع صورت مسئله را پاک میکنند یا کم اهمیت جلوه میدهند.
وی گفت: مزیتهای این روش این است که بسیار ارزان قیمت است و همه پرسنل این مراکز بدون دریافت حقوق کار میکنند و هر معتاد فقط ۳۵ هزار تومان برای یک ماه درمان که در واقع برای تامین هزینه آب و برق و هزینه های جاری مرکز است هزینه میشود.
معاون موسسه ترک اعتیاد تولد دوباره اضافه کرد: با این حال افراد فاقد پایگاه اجتماعی، افراد در معرض طلاق و سایر آسیبهای اجتماعی، معتادانی که سابقه زندان دارند و افرادی که درمانهای دیگر برایشان ناموفق بودند، انتخابهای مناسبی برای درمان ایمان مدار هستند.
وی با اشاره به اینکه معتادان پس از ترخیص مراکز برای ادامه درمان و ارتباط با سایر معتادان بهبود یافته مرتبط میشوند گفت : خانوادههای آنها نیز پس از آموزش نحوه تعامل با معتاد و مقابله با مشکلات را آموزش میبینند، معتاد بهبود یافته در صورتی که بخواهد مرکزی برای درمان به این روش تأسیس کند میتواند پس از ۴ سال کار در این مراکز و طی دورههای مختلف ۶ ماهه و یک ساله مجوز یک خانه بهبودی را به دست آورد./۱۲۰