مدیر کل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بیشتر معتادانی که به شیشه و حشیش اعتیاد دارند، خانوادههای خود را مورد اذیت و آْزار قرار میدهند و طی ۵ سال مصرف به اندازه ۵۰ سال پیر میشوند.به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا»، هومان نارنجیها امروز در حاشیه نشست علمی پژوهشی […]
مدیر کل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بیشتر معتادانی که به شیشه و حشیش اعتیاد دارند، خانوادههای خود را مورد اذیت و آْزار قرار میدهند و طی ۵ سال مصرف به اندازه ۵۰ سال پیر میشوند.به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا»، هومان نارنجیها امروز در حاشیه نشست علمی پژوهشی با عنوان «اثر بخشی آموزش پسخوراند عصبی بر سلامت روان بیماران وابسته به مواد افیونی»، اظهار داشت: افزایش آگاهی سیاست ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد است.
وی افزود: برای افزایش آگاهی مردم با مراکز استانها توافقی برای تمرکز بیشتر روی آگاه سازی مردم داشتیم تا مراکز پیشگیری و درمان مواد مخدر در استانها، برنامههای خود را در رابطه با بحث آگاهسازی تنظیم کنند.
مدیر کل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص معتادان آزار دهنده در خانواده، افزود: بیشتر معتادانی که به شیشه و حشیش اعتیاد دارند، خانوادههای خود را مورد اذیت و آْزار قرار میدهند.
نارنجیها ادامه داد: افراد مصرف کننده شیشه از نظر جسمی و روانی ۵۰ سال پیرتر از سن واقعی خود به نظر میرسند و در بسیاری از کشورهها استفاده کنندگان این مواد دست به جنایت میزنند. شعار مناسب برای پیشگیری از مواد مخدر «۵۰ سال عمر در عرض ۵ سال است.»
وی اظهار کرد: بنابراین خط ملی را با هدف ایجاد سیاستگذاریهای مناسب در زمینه پیشگیری و درمان اعتیاد و آگاهسازی مردم راهاندازی کردیم.
مدیر کل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: افراد میتوانند سؤالات خود را در خصوص درمان اعتیاد و نحوه پیشگیری آن را از طریق این سامانه مطرح کنند.
وی گفت: بسیاری از خانوادهها طریقه رفتار مناسب با معتادان را نمیدانند و همچنین توانایی راضی کردن آنها را برای ترک اعتیاد ندارند از این رو از طریق تماس با این سامانه میتوانند با راههای مناسب برای غلبه بر این مشکلات آشنا شوند.
نارنجیها ادامه داد: برای ارائه هر چه بیشتر و بهتر این طرح لازم است بودجهای برای این خط ملی اختصاص داده شود که تا این لحظه هزینههای مصرف شده را ستاد مبارزه با مواد مخدر پرداخت کرده است.
وی تصریح کرد: در نظر داریم که حوزههای این سامانه را هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی توسعه دهیم که با حداقل تبلیغات پاسخگوی بسیاری از نیازهای مردم از نظر علمی باشیم.
مدیر کل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص برنامههای پیشگیری از اعتیاد در دانشگاهها افزود: طرح ارائه ۲ واحد درسی در دانشگاهها را به وزیر علوم پیشنهاد کردهایم.
وی ادامه داد: برنامه دوم، ایجاد کارگاههایی است که راههای پیشگیری و درمان اعتیاد را آموزش میدهد که قرار است در پایان این دورههای چهارروزه، گواهی پایان دوره به افراد داده شود تا زمان ورود به دانشگاه داشتن این گواهی اجباری شود.
نارنجیها بیان داشت: برنامه سوم در خصوص خوابگاههای دانشجویی است که از طریق برنامهریزی راهکارهایی را ارائه دهیم تا این دسته از دانشجویان نیز از این آموزشها بهرهمند شوند.
وی افزود: از آنجا که ممکن است خانوادههای این دسته از دانشجویان از اعتیاد فرزندانشان آگاه نباشند سیدیهای آموزشی درخصوص پیشگیری از اعتیاد تهیه و بین خانوادههایی که فرزندانشان در خوابگاه به سر میبرند، توزیع میشود.
نارنجیها ادامه داد: هدف از این کارگاهها، تشکیل کارگروهی استاندارد است که بازگویی خوبی داشته باشند که فرایند اجرای این طرح در استانها راحتتر است.
وی بیان داشت: لازم است بستههای آموزشی در بین سربازان نیز توزیع شود. مسئولیت این کار را ناجا بر عهده گرفت. از این رو بستههای آموزشی مخصوص سربازان را به ناجا سپردیم.
مدیر کل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در حال حاضر کمیته صیانت و پیشگیری ناجا مسئولیت راهبری و هدایت برنامههای پیشگیری و درمان اعتیاد را در بین سربازان عهدهدار است در این راستا قرار است به تعدادی از مربیان ناجا که سابقه تدریس دارند روشهای پیشگیری را آموزش دهیم تا از این طریق مربیها در حوزههای مختلف و پادگانهای آموزشی، برای سربازان بدو ورود پیشگیری از اعتیاد را آموزش دهند.