مدیر کل سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت پیشنهاد داد تا مراکز نگهداری دائم معتادان پرخطر راهاندازی شود.دکتر محمد باقر صابری زفرقندی در گفتوگو با خبرنگار “بهداشت و درمان” خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با تاکید بر لزوم جدا سازی زندانیان معتاد از سایر زندانیان، خاطرنشان کرد: این طرح از مدتها پیش مورد توجه مسوولان بوده […]
مدیر کل سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت پیشنهاد داد تا مراکز نگهداری دائم معتادان پرخطر راهاندازی شود.دکتر محمد باقر صابری زفرقندی در گفتوگو با خبرنگار “بهداشت و درمان” خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با تاکید بر لزوم جدا سازی زندانیان معتاد از سایر زندانیان، خاطرنشان کرد: این طرح از مدتها پیش مورد توجه مسوولان بوده و حتی چندین بار از سوی بالاترین مقام قضایی کشور به صراحت مطرح شده است. وی با اشاره به این که در بسیاری از کشورها زندانیان معتاد از سایر زندانیان به طور کامل جدا هستند، اظهار کرد: این اقدام چندین پیامد و ارزش بهداشتی دارد که جلوگیری از ابتلای سایر افراد به مصرف مواد مخدر و یا آلودگی به عوارض اعتیاد از مهمترین آنها است.
مدیرکل سلامت روانی اجتماعی وزارت بهداشت همچنین به ایسنا گفت: در صورت راهاندازی مراکز نگهداری دائمی معتادان، اجرای برنامههای کاهش آسیب و درمانهای جامع اعتیاد امکان بیشتری خواهد کرد.
زفرقندی که از زندان مخصوص معتادان به عنوان “مراکز نگهداری معتادان” نام میبرد، در مورد پیشنهاد خود توضیح داد: در این مرکز اولویت و محوریت اقدامات، درمان و اصلاح خواهد بود. به این معنی که معتادان در اقامتگاههای اجباری به صورت کوتاه مدت و یا دائمی تحت درمان و اصلاح قرار میگیرند.
وی از سوی دیگر یادآور شد: در مراکز نگهداری دائمی معتادان میتوان درمانهای جامع را همراه با خدمات درمانی و برنامهریزی برای پیگیری درمان و حمایتهای خانوادگی و پوشش مددکاری به طور موثر به معتادان پرخطر ارایه کرد.
مدیر کل سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت در ادامه افزود: حتی مجازاتهای اعمال شده در این اقامتگاهها باید در جهت درمان باشد. به طور مثال، اعمال و لغو مجازات افراد در این مرکز مشروط به ادامه درمان و مراجعه تحت نظارت پلیس به مراکز نگهداری صورت بگیرد.
بسیاری از افراد جمعآوری شده در طرح نجات قابلیت برگشت به جامعه را دارند
زفرقندی در این رابطه به تجربه احداث مراکز اقامتی در طرح جمعآوری معتادان پرخطر(نجات) اشاره و اضافه کرد: این طرح تجربه و الگوی مناسبی برای پیگیری و نهایی کردن طرح احداث مراکز نگهداری دائمی بر شمار میرود.
وی با بیان این که بسیاری از معتادان جمعآوری شده در طرح نجات میتوانند پس از دریافت خدمات درمانی به جامعه بازگردند، یادآور شد: البته در این میان برخی افراد از قبیل بیخانمانها و مجهول الهویتها که مراکز حمایتی قادر به نگهداری آنها نیستند، وجود دارند که با ورود آنها به جامعه مشکلات و خطراتی برای افراد ایجاد میشود. بنابراین راهاندازی مراکز نگهداری دائمی معتادان میتواند از بروز پیشامدهای ناگوار جلوگیری کند.
وی با بیان مثالی بر پیشنهاد خود صحه گذاشت و گفت: بیماران روانی خطرناک که امکان درمان و مراقبت از آنها در بین افراد جامعه وجود ندارد نیز در مراکز دائمی نگهداری میشوند.
مدیرکل سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت ابراز کرد: البته امیدواریم با به کارگیری روشهای درمانی مناسب و همکاری سازمانهای حمایتی از جمله شهرداری و بهزیستی، چنین افرادی وجود نداشته باشند و دیگر نیازی به راهاندازی این مراکز به وجود نیاید.
صابری زفرقندی با اشاره به این که واقعیتهای جامعه، حداقل در کوتاه مدت، ضرورت وجود این مراکز را به جامعه تحمیل کرده است، اظهار امیدواری کرد تا تدوین و تصویب قوانین و آیین نامههای مرتبط با این پیشنهاد از طریق مجاری قانونی بررسی و نهایی شود.
انتهای پیام