ایرنا-متخصصان سم زدایی در مراکز ترک اعتیاد سازمان بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نسبت به عوارض فروش اروهای ترک اعتیاد توسط برخی عطاریها و مراکز غیر مجاز هشدار دادند.
رئیس مرکز علوموتحقیقات رفتاری استان اصفهان گفت: ترکیبات گیاهی و عرقی بیشتر داروهای گیاهی مشخص نیست و به دلیل نداشتن تناسب در میزان و زمان مصرف داروها،مصرفکنندگان را دچار مسمومیت داروئی، سرگیجه انسداد رگ ، بیماریهای تنفسی ، قلبی و عروقی میکند. دکتر “عباس عطاری “افزود:دراین بینبرخی عطاریها بدون مطالعه و آگاهی درباره سابقه بیماری فرد معتاد اقدام به تجویز دارو برای ترک اعتیاد میکنند و این در حالی است که این دسته از داروها که مشخص نیست از چه موادی تشکیل شده است، میتواند برای افرادی که بیماری ندارند، نیز مشکلساز باشد.
وی بااشاره به منطقی نبودن دلایل مراجعهکنندگان به عطاریها اظهار داشت:
بسیاریازمراجعهکنندگان که اغلب قشر بازاری و جوانان هستند، عنوان میکنند که بخاطر ترس، طولانی بودن مدت درمان، مشکلات کمبود دارو و عوارض دارویی در مراکز ترک اعتیاد، ترجیح میدهند به عطاریها مراجعه کنند.
عطاری بیان داشت: پیش از این کمبود قرصهای مخصوص ترک اعتیاد، موجب شده بود کهمعتادان را برای ترک به عطاریها و مراکز غیر مجاز کشانده شوند، اما در سال جاری این مشکل مرتفع شده و لازم است که خانوادهها حتما به مراکز تعیین شده مراجعه کنند.
رئیس مرکز علوم و تحقیقات رفتاری استان اصفهان گفت: همه بر این باورند که ترک کامل یا ۱۰۰درصد اعتیاد بر عهده پزشک و دارو است در حالی که این چنین نیست و مراکز درمان تنها ۱۰درصد کار را میتوانند انجام دهند.
به گفته وی، اگر اقدامات درمانی هماهنگ صورت نگیرد نه تنها ترک اعتیاد ۱۰درصدی هم صورت نمیگیرد،بلکه صددرصد باید منتظرافزایش و بازگشت معتادان به اعتیاد باشیم.
همچنین متخصص سم زدایی و ترک اعتیاد پزشکی قانونی استان اصفهان مهمترین مشکل مراکزترک اعتیادرانبود همکاری خانواده و خود فرد معتاد عنوان کرد.
دکتر “تقی کریم زاده” به ایرنا افزود: برخی از آنها برای ترک سریع به عطاریها و مواد ناخالص و تقلبی ترک اعتیاد از جمله متادون ((Metadon آمپولهای تزریقی، بوپرنورفین ( ، (BopreNorphinتم چیزک ((Tam. gizak ،کلوندی( Celonethy)وفلورازکوم ( (Florazcomeکهازمرزهای برخی از کشورهای همجوار وارد میشود، رو میآورند.
وی بابیاناین کههزینهتهیهاین داروهای تقلبی ۲۰۰تا یک میلیون تومان است تاکید کرد: این آمپولها در ابتدای مداوا ،مصرفکننده را در حال ترک نگه میدارد اما بعد از مدتی او را بیش از گذشته معتاد میکند.
این پزشک در مورد ترک اعتیاد با داروهای گیاهی گفت: مراجعه کنندگانی را داشتهایم کهاز داروهای گیاهی استفاده کردهاند و درپی آن مبتلا به سردردهای مزمن شدهاند.
تقی آبادی به خبرنگار ایرنا خاطرنشان کرد: مغازههای ” گیاه داروئی” با داشتن مجوز از وزارت بهداشت و درمان میتوانند گیاهان داروئی مورد تائید وزارتخانه رابهفروش برسانند وازسوی همین مرکز مورد بازرسی قرار میگیرند ولی عطاریها خارج از این چرخه هستند.
وی کهخود مدیریک مرکز اعتیاد درسطح شهر اصفهان است، گفت : میانگین سن مراجعهکنندگان به مراکز ترک اعتیاد ۲۳سال به بالا است که ۷۰درصد آنها به تریاک و بقیه به حشیش، هروئین و بعضا مواد تزریقی که درمان بسیار سخت و طولانی را در پیش دارند، معتاد هستند.
این کارشناس شرط موفقیت ۱۰۰درصدی ترک اعتیاد راابتدا همکاری فرد معتاد خانواده و در نهایت اجتماع عنوان کرد و افزود: نبود هر کدام مانع از ترک اعتیاد میشود.