اعتماد-الکل یکی از شایعترین موادی است که در دنیا مصرف می شود. وابستگی (اعتیاد) به الکل اغلب الکلیسم نامیده می شود. الکل موجود در مشروبات الکلی اتانول نام دارد و از تخمیر میوه ، سبزی و دانه های گیاهی به دست می آید. مشروبات الکلی میزان متفاوتی از الکل را دارند (برای مثال آبجو ۵ […]
اعتماد-الکل یکی از شایعترین موادی است که در دنیا مصرف می شود. وابستگی (اعتیاد) به الکل اغلب الکلیسم نامیده می شود. الکل موجود در مشروبات الکلی اتانول نام دارد و از تخمیر میوه ، سبزی و دانه های گیاهی به دست می آید. مشروبات الکلی میزان متفاوتی از الکل را دارند (برای مثال آبجو ۵ درصد، شراب ۱۵ ۱۰ درصد و ویسکی و عرق حدود ۴۰ درصد الکل دارند).مشروبات الکلی به صورت بی رنگ یا به رنگ های متفاوتی تولید می شوند، بعضی از افراد نیز الکل طبی را که مایعی بی رنگ است و مصارف پزشکی دارد با نوشابه های مختلف مخلوط می کنند. متانول نوع دیگری از الکل است که از چوب به دست می آید و به نام الکل صنعتی شناخته می شود. با توجه به سهولت دسترسی به این ماده و ارزان بودن آن به کرات مورد سوءمصرف واقع می شود که ممکن است به کوری ، اغماء و حتی مرگ منجر گردد.
عوارض جسمانی الکل عبارتند از: کاهش فشار خون ، احساس گرما، تلوتلو خوردن هنگام راه رفتن .
عوارض روانی : رفتار نامناسب ، پرحرفی یا کم حرفی ، به زبان آوردن حرف نامربوط ، معاشرتی شدن یا گوشه گیری و پرخاشگری ، اختلال تعادل و ناتوانی انجام حرکات ظریف ، اختلال در توجه و حافظه .
در طولانی مدت ممکن است باعث اختلال خواب ، بیماری های معده (زخم معده ) ، مری و کبد، سوءتغذیه ، افزایش فشار خون و خطر سکته قلبی و مغزی ، ضعف عضلانی ، ناتوانی جنسی و تاخیر در انزال ، توهمات شنوایی ، فارموشی پایدار، افزایش خطر سرطان های سر و گردن و دستگاه گوارش شود.
چنانچه فردی پس از مصرف طولانی و زیاد الکل ناگهان آن را قطع کند یا مقدار آن را ناگهانی کاهش دهد بطور متوسط پس از ۸۶ ساعت علایمی مانند: تعریق ، افزایش ضربان قلب ، لرزش شدید دست ها، بی خوابی ، تهوع و استفراغ ، اضطراب ، تشنج ، توهمات شنوایی و بینایی بروز خواهند کرد.
به منظور پیشگیری از ایجاد فراموشی ناشی از مصرف طولانی مدت الکل ، هر فرد الکلی باید روزانه ۱۰۰ میلی گرم ویتامین ۱إ (تیامین ) مصرف کند. چنانچه فرد دچار مسمومیت شدید با الکل شده باشد به منظور حمایت تنفسی و توجه به آب و املاح و حرارت بدن ، نظارت پزشکی ضروری است .
۷۲ ساعت تا یک هفته پس از قطع مصرف ناگهانی امکان بروز تشنج و حالت های هذیانی شدیدی که ممکن است منجر به مرگ شود، وجود دارد.
تهیه مطلب : کلینیک ترک اعتیاد شهرداری منطقه ۱۲