عرضه تریاک قاچاق با ناخالصی بالای ۹۰ درصد
سرمایه : «میزان ناخالصی تریاک قاچاق در تهران به بیش از ۹۰ درصد هم می رسد.»این را کامبیز محضری، پزشک و کارشناس دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی می گوید و ادامه می دهد: «از زمانی که تریاک ساخته و آماده حمل می شود، افزودن ناخالصی ها هم شروع می شود. بعد از ورود از […]
سرمایه : «میزان ناخالصی تریاک قاچاق در تهران به بیش از ۹۰ درصد هم می رسد.»این را کامبیز محضری، پزشک و کارشناس دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی می گوید و ادامه می دهد: «از زمانی که تریاک ساخته و آماده حمل می شود، افزودن ناخالصی ها هم شروع می شود. بعد از ورود از مرز هم ناخالصی های دیگری به آن اضافه می شود سپس در استان های مختلف زمانی که میان واسطه ها رد و بدل می شود باز هم ناخالصی به آن افزوده می شود تا به این ترتیب وزن مواد بالا رفته و سود بیشتری از فروش آن حاصل شود.»
او با اشاره به اینکه «در تهران ناخالصی های تریاک قاچاق در حد
۹۰ و ۹۷ درصد هم گزارش شده است»، می گوید: «واسطه ها معمولاً آرد، سرب، براده شاخ گاو، چوب و مواد مضر دیگری به تریاک اضافه می کنند تا سود بیشتری ببرند. در حالی که این ناخالصی ها سبب مسمومیت فرد شده و مشکلات گوارشی برای او ایجاد می کنند، در عین حال به خاطر مشکل در دفع مواد، مشکلات کلیوی هم پدیدار خواهند شد. از طرف دیگر این ناخالصی ها خون را آلوده کرده و سبب بروز عفونت های مختلفی می شوند.»
این کارشناس در ادامه می گوید: «در چنین وضعیتی فرد معتاد باید هزینه بیشتری برای مواد بپردازد زیرا با وجود ناخالصی ها دیرتر به نتیجه مورد نظرش خواهد رسید. از طرف دیگر مصرف تریاک ناخالص سبب تغییر الگوی اعتیاد از روش تدخینی به روش خوردنی و تزریق خواهد شد زیرا با استعمال تریاک ناخالص فرد به نتیجه دلخواه نرسیده و ناچار مواد بیشتری مصرف می کند. بنابراین رفتار اعتیاد او تشدید می شود.»
این در حالی است که سعید صفاتیان، مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر روز گذشته در گفت وگو با «ایسنا» میزان ناخالصی تریاک قاچاق را ۲۰ درصد اعلام کرد و گفت: «وجود ناخالصی های بالا در تریاک قاچاق
جان مصرف کنندگان این ماده مخدر را در معرض خطر بسیار بالایی قرار می دهد.»
کارشناسان در حالی نسبت به بالا رفتن درصد ناخالصی های موجود در تریاک هشدار می دهند که تولید مواد مخدر در همسایه شرقی ایران به هفت هزار و ۷۰۰ تن رسیده است و گزارش ها حاکی از کاهش ۶۰ درصدی قیمت مواد مخدر و مصرف سالانه یک هزار تن مواد مخدر توسط ایرانی هاست.
براساس گزارش مجامع بین المللی و سازمان ملل متحد سهم مصرف و ترانزیت مواد مخدر افغانستان از ایران حدود
۳۷ درصد است که از این میزان ۶/۱۹ درصد معادل هزار و ۲۰۰ تن مربوط به ترانزیت مواد مخدر در ایران از مسیر سنتی و قدیمی بالکان به مقصد اروپا و ۳/۱۷ درصد مربوط به بازار مصرف داخلی است که از این طریق کل مصرف و ترانزیت مواد مخدر تولیدی افغانستان در ایران به دو هزار و ۲۰۰ تن می رسد.
به گفته رضا ملکی، رئیس گروه مواد مخدر دانشگاه علوم انتظامی مواد مخدر تولیدی افغانستان به نسبت ۴۰ به ۶۰
به ترتیب از دو مسیر پاکستان و افغانستان به ایران وارد می شود.
همه این موارد و کاهش قیمت مواد مخدر به اندازه ۶۰ درصد طی ۱۰ سال اخیر سبب نگرانی کارشناسان شده به طوری که قیمت تریاک در سال ۸۳ هرکیلو یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بود اما سال گذشته به هر کیلو ۶۰۰ هزار تومان رسید. از طرف دیگر قاچاقچیان مواد مخدر هم با افزون ناخالصی به تریاک درصدد افزایش سود خود هستند.
دستگیری روزانه ۲۵۰ نفر
در رابطه با مواد مخدر
روز گذشته، سرهنگ کشفی، معاون مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ در جمع خبرنگاران گفت: «روزانه ۲۵۰ نفر در رابطه با مواد مخدر در تهران دستگیر می شوند و ۶۰ درصد از آمار مربوط به دستگیری های پلیس در پایتخت مربوط به پلیس مبارزه با مواد مخدر است.»
سرهنگ کشفی در ادامه گفت: «بیش از ۹۰ درصد مواد مخدر شیشه در تهران کشف می شود و میزان کشفیات مواد مخدر شیشه در هشت ماهه اول امسال نسبت به سال گذشته ۵۴۷ درصد افزایش نشان می دهد.»
او ادامه داد: «لابراتور مواد مخدر شیشه در کشور وجود ندارد و این ماده مخدر به صورت وارداتی عمدتاً از کشورهای اروپایی و تایلند به کشور وارد می شود.»
به گفته معاون مبارزه با مواد مخدر ۱۳۰ هزار معتاد رسمی و ۸۰ هزار معتاد تفننی در پایتخت و یک میلیون و ۲۰۰ هزار معتاد در کشور وجود دارند.
کشفی همچنین در ادامه گفت: «بیشترین گروه سنی خرده فروشان دستگیر شده، ۲۰تا ۲۵ سال و به میزان ۱۷ درصد بوده است.»