فارس: رئیس یکی از شعب دادگاه اطفال ضمن اشاره به یکی از پروندههایی که مورد بررسی قرار داده است، گفت: جوانان سیگاری اگر هم خودشان تمایل به ترک سیگار داشته باشند به دلیل اینکه نمیتوانند به همسالان خود نه بگویند این فرصت را از دست میدهند.فرزاد زندپور برای نمونه به یکی از پروندههایی که مورد […]
فارس: رئیس یکی از شعب دادگاه اطفال ضمن اشاره به یکی از پروندههایی که مورد بررسی قرار داده است، گفت: جوانان سیگاری اگر هم خودشان تمایل به ترک سیگار داشته باشند به دلیل اینکه نمیتوانند به همسالان خود نه بگویند این فرصت را از دست میدهند.فرزاد زندپور برای نمونه به یکی از پروندههایی که مورد بررسی قرارداده است اشاره کرد و اظهار داشت: در یکی از موارد، پسربچهای بود که به خاطر ارتکاب جرمی به این مرکز آورده شده بود .و میگفت از ساعت ۶ بعدازظهر تا ۱۲ شب در پارک هست، از ۱۲شب تا ۴ صبح فیلم نگاه میکرد و از ۴ صبح تا ۱۲ ظهر میخوابید و هیچ کار و برنامهریزی نداشت، وقتی به این پسر گفتم کمکش میکنم تا سیگار کشیدن و هرکار خلافی را که انجام میدهد کنار بگذارد، گفت: دوست دارم اما نمیتوانم به دوستانم “نه” بگویم.
وی تصریح کرد: همکاری نوجوانان و جوانان و همچنین داشتن برنامهریزی در زندگیشان بسیار مهم است و این باعث میشود تا به سیگار کشیدن و یا هر چیزی که سبب لغزش آنها شود، دوری کنند.
رئیس یکی از شعب دادگاه اطفال درباره جوانانی که به صورت پنهانی سیگار میکشند، گفت: سیگار کشیدن خود ناشی از مشکلات است و این نیست که کشیدن سیگار مشکل به وجود بیاورد در واقع ابتدا به ساکن مشکل به وجود نمیآورد اما در آینده میتواند زمینه بروز مشکل را فراهم کند.
وی در ادامه افزود: نوجوانانی هستند که هم دچار مشکلند و سیگار نیز میکشند اما چون سیگار کشیدن از نظر قانونی ایرادی ندارد تنها به دلیل اینکه سیگار میکشند با آنها نمیتوانیم برخوردی کنیم و فقط به جرایمشان رسیدگی میکنیم.
زندپور درباره نحوه برخورد خانوادهها در آن هنگامی که از سیگار کشیدن فرزندانشان مطلع میشوند، گفت: نوع رفتار خانوادهها متفاوت است، خانوادههایی که از سطح فرهنگی بالایی برخوردارند سعی میکنند تا از طریق تجربههای موجود و استفاده از مشاورههای صحیح برای حل مشکل فرزندشان اقدام کنند اما در مقابل خانوادههایی که از سطح فرهنگی پائینی برخوردارند به گونه دیگری رفتار میکنند بنابراین نوع برخوردها به نسبت سطح فرهنگی خانوادهها متفاوت است.
این قاضی دادگستری تصریح کرد: دین اسلام همیشه اعتدال و میانهروی را توصیه کرده و برخورد اسلام با مشکلات بر اساس اعتدال و میانهروی است لذا باید سعی کنیم تا با تندی برخورد نکنیم.
وی در ادامه توضیح داد: هر گاه فردی بیمار میشود به پزشک مراجعه میکند و در اینگونه بهترین کار مراجعه به مشاور با تجربه است.
زندپور درباره سن شروع سیگار کشیدن به پنهانی در جوانان بیان کرد: مدرسه که شامل گروه همسالان و دوستان است و معمولاً در این دوران دانشآموزان به صورت پنهانی سیگار میکشند.
وی همچنین درباره نحوه کنترل نوجوانان و جوانان گفت: زمانی که نوجوان متوجه میشود که تحت کنترل است مقاومت میکند و کنترل مستقیم به این صورت نمیتواند اثر لازم را داشته باشد اما از آنجا که کنترل نکردن نیز صحیح نیست باید به گونهای کنترل شوند که متوجه این کنترل نشوند و به طور غیر مستقیم باشد.
این قاضی دادگستری در ادامه بیان کرد: بچهها کنجکاو هستند و دوست دارند تجربه کنند اما از سوی دیگر به دلیل این که ورزش کردن نیز هزینههایی را دربر دارد و داشتن علاقه و تلاش لازمه آن است عدهای از بچهها به جای ورزشکردن به سیگار کشیدن گرایش دارند.
انتهای پیام/