آزمایشهای انجام شده بر روی حیوانات ، این ایده را تقویت کرد که با خاموش کردن یک بخش مهم مغز، میتوان اعتیاد افراد به مواد مخدر را درمان کرد.
به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه،”اینسولا” منطقهای در عمق مغز است که اطلاعات مرتبط با وضعیت فیزیولوژیکی بدن و نیازهای آن را فیلتر میکند. محققان پیش از این نشان داده بودند که آسیب دیدگیاینسولا میتواند بطور چشمیگری تمایل سیگاریها را برای مصرف نیکوتین از بین ببرد.
مطالعهای در اوایل سال جاری نشان داد، ۱۲تن از ۱۹نفر سیگاری که بخش کوچکی از کورتکس مغزی آنها به خاطر حوادثی مانند سکتهدچار آسیب دیدگی شده بود توانستند براحتی سیگار را ترک کنند.
در آن زمان محققان از اینکه آیا این یافتهها معانی گستردهتری دارد یا خیر و یا اینکه آیا آسیب به اینسولا میتواند اعتیادهای دیگر مانند اعتیاد به الکل، خوردن غذای زیاد یا مصرف مواد مخدر را از بین ببرد یا خیر مطمئن نبودند.
اما محققان در آزمایشهای انجام شده بر روی موشها نشان دادهاند که خاموش کردن موقتی اینسولا تمایل به مواد مخدر را در موشهای معتاد متوقف کرده و آنها را از عوارض جانبی نامطلوب دارو محافظت میکند.
“فرناندو تورالبا” عصب شناس دانشگاه پونتیفیکال کاتولیک در سانتیاگوی شیلی گفت: اینسولا در کورتکس نه تنها اعتیاد به چیزی را به سایر نقاط مغز اطلاع میدهد بلکه موجب ناراحتی معده نیز میشود، این اطلاعات درباره وضعیت بدن میتواند به رفتار منجر شود.
نتایج این تحقیقات در نشریه علمی “ساینس” منتشر شده است.