روزگار سیاه معتادان در بازار سیاه متادون تقلبی
مدیرکل دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی گفت: صدور بخشنامه وزارت بهداشت مبنی بر ممنوعیت استفاده از متادون در سم زدایی معتادان باعث ساخت متادون تقلبی دست ساز و ایجاد بازار سیاه برای آن شده است. دکتر فرید براتی در گفتگو با مهر در خصوص ممنوعیت سم زدایی معتادان با متادون در مراکز ترک اعتیاد، […]
مدیرکل دفتر پیشگیری از اعتیاد سازمان بهزیستی گفت: صدور بخشنامه وزارت بهداشت مبنی بر ممنوعیت استفاده از متادون در سم زدایی معتادان باعث ساخت متادون تقلبی دست ساز و ایجاد بازار سیاه برای آن شده است.
دکتر فرید براتی در گفتگو با مهر در خصوص ممنوعیت سم زدایی معتادان با متادون در مراکز ترک اعتیاد، افزود: جایگزینی داروی بوپرونورفین به جای استفاده از متادون در مرحله سم زدایی ۱۰ برابر بیشتر برای معتادان هزینه دارد.
وی درخصوص اعتراض بهزیستی نسبت به صدور این بخشنامه ، خاطرنشان کرد: در این رابطه با ارسال نامه ای به دفتر سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت اعتراض کرده ایم و جواب آنها به ما این بوده که این بخشنامه دستور وزیر بهداشت بوده است.
وی به مشکل ایجاد شده در اثر حذف متادون اشاره کرد و افزود: این موضوع باعث شده که برخی متادون های قاچاق (تقلبی) دست ساز درست کنند و در واقع بازار سیاه برای خرید متادون ایجاد شده است ، قطعا این موضوع مشکلات بسیاری به وجود می آورد و بسیار خطرناک است.
قاچاقچیان به هروئین روی آورده اند
از سوی دیگر دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر، دلیل اصلی ثابت ماندن میزان تریاک ورودی به کشور را ناشی از اقدامات پیشگیرانه ایران می داند، با این حال وی اذعان می کند: اقدامات مرزی ایران سبب شده است ، سوداگران موادمخدر از قاچاق تریاک به تولید و قاچاق هروئین روی آورند.
به گزارش ایسنا، سردار احمدی مقدم با اشاره به این که یکی از تاثیرات اقدامات مرزی ایران در مقابله با ورود موادمخدر، تبدیل موادمخدر سنگین مانند تریاک به موادمخدر سبک از جمله هروئین و کراک در افغانستان بوده است ، افزود: هم اکنون در افغانستان با تبدیل بیش از ۷۰ درصد تریاک تولید شده به هروئین ، بیش از ۵۰۰ تن هروئین تولید می شود.
لزوم احداث ۴۰ کیلومتر دیوار در مرزهای شرقی کشور
احمدی مقدم همچنین در پاسخ به ایسنا درباره علت توقف انسداد مرزهای شرقی کشور، گفت: اعتبار این امر از دستگاهی به دستگاه دیگر منتقل شده بود، اما هم اکنون با توجه به این که نوع اعتبارات نیروی انتظامی دفاعی و هزینه کردنش آسان تر و نوع اعتبارات وزارت کشور عمرانی است ، اعتبار انسداد مرزهای شرقی به استانداری ها واگذار و قرار شد آنها مناقصه برگزار کنند.
وی در ادامه بر لزوم احداث ۴۰ کیلومتر دیوار دیگر در مرزهای شرقی کشور تاکید کرد و گفت: برای احداث این ۴۰ کیلومتر دیوار، حدود ۴۰ درصد اعتبارات پیش بینی شده برای انسداد مرزهای کل کشور لازم است.