ایسنا-دکتر «غلامرضا حیدری» متخصصریه و رییس مرکزتحقیقات دخانیات دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی در این باره به خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران، گفت: چندی پیش بر اثر مرگ فردی به نام «Alexander Litvinenko» بر اثر مسمومشدن با «Polonium- 210» موجود در سیگار، یکی از مبارزین مشهور دخانیات به نام Jeffrey Wingand مطالعاتی را در خصوص عناصر رادیواکتیو موجود در سیگار انجام داد و نتایج آن را منتشر کرد.
وی با اشاره به اینکه وجود Polonium در سیگار دهها سال است که به اثبات رسیده، افزود: این عناصر حاوی ذره بتا، آلفا و گاما است که تولید اشعه میکند به عنوان مثال اشعه گاما یک انرژی فوقالعاده الکترومغناطیسی است که به دلیل انرژی فوقالعادهاش صدمات جدی بیولوژیکی به وجود میآورد.
دکتر «حیدری» در ادامه عنصر پولونیوم را عنصر بسیار سمی دانست و تصریح کرد: اگر ذرات آلفای آن جذب یا وارد بدن شود آسیب فراوانی به اندامها میرسانند گرچه از بخش برون پوستی نفوذ نمیکنند.
وی با اشاره بهاینکه Polonium هم در تنباکو و هم در دودسیگار وجود دارد، افزود: رادیواکتیویته ناشران آلفا در انواع گوناگونو مراحل مختلف رشد تنباکو از جمله جوانه تنباکو، گیاه به عمل آمده و حتی دود سیگار، متفاوت است. این تمرکز به موقعیت جغرافیایی تولید محصول، پرورش گیاه و عملیات مختلف انجام شده برمحصول بستگی دارد.
دکترحیدری در پایان خاطر نشان کرد: به علت وجود ماده رادیواکتیو در دود سیگار و در مجاور بودن به مدت طولانی در کنار سلولهای ریه ایجاد واکنشهای سرطانزایی در ریه قابل پیشبینی است.
دود سیگار حاوی مواد رادیواکتیو است

ایسنا-دکتر «غلامرضا حیدری» متخصصریه و رییس مرکزتحقیقات دخانیات دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی در این باره به خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران، گفت: چندی پیش بر اثر مرگ فردی به نام «Alexander Litvinenko» بر اثر مسمومشدن با «Polonium- 210» موجود در سیگار، یکی از مبارزین مشهور دخانیات به نام Jeffrey Wingand مطالعاتی را […]