ایسنا-معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، طی بخشنامهای به کلیه مراکز دانشگاهی و غیر دانشگاهی تحت پوشش دانشگاه اعلام کرد: استفاده از روش UROD (سم زدایی فوق سریع) در درمان اعتیاد صرفا در بیمارستانهای آموزشی و بدون دریافت حق کارانه مجاز بوده و انجام آن در بیمارستانهای دیگر و خصوصا مراکز غیربیمارستانی (درمانگاهها و مراکز جراحی محدود) ممنوع است. دکتر امام هادی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این که سم زدایی فوق سریع یکی از روشهای سم زدایی معتادان به مواد مخدر است، گفت: در این روش فرد پس از بررسیهای کافی آزمایشگاهی، به مدت ۶ تا ۸ساعت بیهوش شده و طی این مدت، پزشک اقدام به خروج مواد مخدر از بدن بیمار میکند.
وی در ادامه افزود: این روش صرفا در مورد وابستگی به داروهای مخدر نظیر هروئین، کراک، تریاک و غیره استفاده میشود و در خصوص سایر مواد غیر قانونی نظیر حشیش، کوکائین، اکستازی و غیره بی فایده است.
دکتر امام هادی تصریح کرد: تحقیقات متعدد در این زمینه نشان داده که با توجه به تضمین کامل پزشکان در ارائه این روش به بیماران و عدم پیگیری بیماران پس از ترک، میزان فراوانی از عود و برگشت بیماران به دام اعتیاد دیده شده است.
وی افزود: درمان کامل اعتیاد و وابستگی به مواد مخدر یک فرآیند طولانی و بصورت ارائه مجموعهای از اقدامات پزشکی، روانشناسی و مددکاری است.
امام هادی در پایان خاطرنشان کرد: تاکنون مطالعه ثابت شدهای در مورد اثبات فایده و اثر بخشی درمان از طریق UROD نسبت به سایر روشها وجود ندارد بلکه توصیههای جدی مبنی بر عدم انجام این روش و همچنین عدم ارحجیت آن نسبت به روشهای درمانی موجود است.
انتهای