مدیر عامل انجمن مبارزه با آسیبهای رفتاری اعلام کرد: با استناد به پژوهشهای انجام شده، معتادان سخت خیابانی ایران، روزانه بین هشت هزار تا ۳۰ هزار تومان از راههای منفی از جمله فروش مواد مخدر کسب درآمد میکنند. دکتر بهرام یگانه در گفتوگو با خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ضمن بیان این مطلب، با استناد به پژوهش خود با عنوان بررسی اپیدمیولوژیک و رفتاری معتادان سخت خیابانی، عنوان کرد: درآمد قابل توجه روزانه معتادان سخت به طور کامل به تهیه مواد مخدر برای مصرف شخصی اختصاص مییابد .و بر این اساس، معتادان سخت خیابانی زیر خط فقر و گرسنگی مطلق زندگی میکنند، چون اساسا هزینهای برای تامین معیشت آنها باقی نمیماند.
وی با بیان این که ۷۰ درصد معتادان سخت خیابانی قبل از اعتیاد، دارای مشاغل سخت، ۲۰ درصد مشغول به تحصیل و ۱۰ درصد بیکار بودهاند، به تحقیقات انجام شده در زمینه علل اعتیاد سخت افراد نیز اشاره کرد و یادآور شد: بررسی چهار هزار و ۳۸ معتاد سخت خیابانی نشان داد که ۲۸۰ نفر از این افراد، به دنبال طلاق و قهر از همسر و ۸۰ نفر آنها به دلیل خشونت و پرخاشگری به مواد مخدر تمایل پیدا کردهاند.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی ریس انجمن مبارزه با آسیبهای رفتاری، ۴۰ نفر از معتادان سخت خیابانی تحت پژوهش، پس از اخراج از خدمات دولتی، ۲۰ نفر پس از اخراج از مدرسه، ۱۸ نفر به دنبال اخراج از مشاغل سخت، دو هزار و ۱۵۰ نفر پس از طرد اجتماعی و یکهزارو ۴۵۰ نفر با سوءپیشینه کیفری، به اعتیاد سخت روی آوردهاند.
مدیر عامل انجمن مبارزه با آسیبهای رفتاری، با تاکید بر این که طرد شدن معتادان از خانواده و اجتماع، مهمترین عامل در سخت شدن اعتیاد و حتی خیابانی شدن آنهاست، خاطرنشان کرد: با توجه به قابلیت تعمیم پذیری پژوهش انجام شده، در زمینه بررسی وضعیت معتادان سخت خیابانی کشور، ضرورت فرهنگسازی و حمایتهای اجتماعی از معتادان برای سوق دادن آنها به سمت ترک، در راستای کاهش درصد سخت شدن اعتیاد معتادان، غیرقابل انکار است.
وی سوءپیشینه کیفری را دومین عامل مؤثر در گرایش افراد به اعتیاد و در پی آن، سخت شدن اعتیاد معتادان عنوان و تصریح کرد: اصلاح قوانین کیفری معتادان، نقش قابل توجهی در کنترل جمعیت معتادان کشور دارد.
انتهای پیام