
در این مطلب به موضوع چگونگی روزه مسافر پرداخته ایم.
یکی از موضوعاتی که در احکام اسلامی به آن پرداخته شده است احکام روزه است.در اسلام برای مسافران احکامی مخصوصی در ایام ماه رمضان وجود دارد بد نیست در ادامه همراه با نیک صالحی شوید تا درباره چگونگی روزه مسافر بیشتر بخوانید.
چگونگی روزه مسافر
سؤال: اساتید و دانشجویان در صورتی که بیش از ۱۰ روز با قصد اقامت در محل درس و تدریس می
مانند، حکم نماز و روزه شان چگونه است؟
پاسخ: همه مراجع:
براى این گونه افراد، نماز تمام و روزه صحیح است.
لازم به ذکر است که کسانی که مطابق
نظر مرجع تقلیدشان کثیر السفر هستند یا محل درس و تدریس در حکم وطن شان است بدون قصد ده روز
هم نماز و روزه شان تمام است.
درباره چگونگی روزه مسافر بیشتر بدانید
١٧١۶ اگر غیر روزه رمضان روزه معین دیگرى بر انسان واجب باشد، بنا براحتیاط واجب نباید در آن روز مسافرت کند، و اگر در سفر باشد، باید قصد کند که ده روز در جایى بماند و آن روز را روزه بگیرد، ولى اگر نذر کرده باشد روز معینى را روزه بگیرد، مىتواند در آن روز مسافرت نماید.
١٧١٧ اگر نذر کند روزه بگیرد و روز آن را معین نکند، نمىتواند آن را در سفر بجا آورد. ولى چنانچه نذر کند که روز معینى را در سفر روزه بگیرد، بایدآن را در سفر بجا آورد. و نیز اگر نذر کند روز معینى را چه مسافر باشد یا نباشد،روزه بگیرد، باید آن روز را اگرچه مسافر باشد روزه بگیرد.
١٧١٨ مسافر مىتواند براى خواستن حاجت، سه روز در مدینه طیبه روزه مستحبى بگیرد.
١٧١٩ کسى که نمىداند روزه مسافر باطل است، اگر در سفر روزه بگیرد و در بین روز مساله را بفهمد، روزهاش باطل مىشود، و اگر تا مغرب نفهمد، روزهاش صحیح است.
١٧٢٠ اگر فراموش کند که مسافر است، یا فراموش کند که روزه مسافر باطل مىباشد و در سفر روزه بگیرد، روزه او باطل است.
١٧٢١ اگر روزهدار بعد از ظهر مسافرت نماید، باید روزه خود را تمام کند، و اگر پیش از ظهر مسافرت کند، وقتى به حد ترخص برسد، یعنى به جایى برسد که دیوار شهر را نبیند و صداى اذان آن را نشنود، باید روزه خود را باطل کند، و اگر پیش از آن روزه را باطل کند، بنابر احتیاط کفاره نیز بر او واجب است.
١٧٢٢ اگر مسافر پیش از ظهر به وطنش برسد، یا به جایى برسد که مىخواهد ده روز در آن جا بماند، چنانچه کارى که روزه را باطل مىکند انجام نداده، باید آن روز را روزه بگیرد، و اگر انجام داده روزه آن روز بر او واجب نیست.
مهر -خامنه ای