
در این مطلب به موضوع نظر مراجع درباره قطع درختان پرداخته ایم.
درختان یکی از زیباترین آفریده های خداوند و ضامن هوای پاک می باشند که نیاز موجودات زنده را فراهم می کنند و موجب تولید اکسیژن می شوند و از آلودگی می کاهند.بد نیست در ادامه همراه با Niksalehi شوید تا نظر مراجع درباره قطع درختان را بخوانید.
نظر مراجع درباره قطع درختان
متن استفتای ایسنا و پاسخهای آیات عظام موسویاردبیلی و نوریهمدانی به شرح زیر است: «با احترام، بدینوسیله
به استحضار میرساند اخیرا افرادی به بهانه مبارزه با خرافه به جای فرهنگسازی، اقدام به قطع درختانی میکنند که جنب
مساجد و امامزادگان روئیدهاند و قدمت چند صد ساله داشته و دارای ارزشهای بالای زیست محیطی هستند که این درختان
به احترام مکانهای مقدس مورد احترام مردم هم هستند، هر چند برخی عقاید خرافی مانند دخیل بستن به درختان نیز
وجود دارد.
لذا از حضرتعالی درخواست میشود نظرات فقهی خود را درباره حکم شرعی قطع این درختان بیان فرمایید.» آیتالله موسویاردبیلی
بسمه تعالی
اگر درختان وقف باشند، نباید قطع شوند و اگر مالک ندارند و وقف نیستند یا وقفیت آنها احراز نشده
باز بهتر است که قطع نشوند و با فرهنگسازی و تدبیر با اعمال خرافی مبارزه شود.
آیتالله نوریهمدانی بسمه تعالی سلام علیکم در فرض سوال، دخیل بستن به آن صورتی که نوشتهاید صحیح نیست و قطع
درختان هم جایز نمیباشد و کار صحیحی نیست.
بد نیست درباره درختان در اسلام بیشتر بخوانید
یکی از نعمتهای الهی که در قرآن کریم بسیار بر آن تأکید شده است، درخت است. گرچه در نظر نخست، درخت، موضوع قابل توجه و دقت نظری نیست که یک دین جاویدان در عصر جاهلیت بر اهمیت آن تأکید ورزد، اما دقت فزونتر نشان می دهد که این نعمت الهی، یکی از زیباترین مظاهر خلقت و جلوهای از تجلیات آفریدگار عالم است. درخت از گرانبهاترین آفریدههای خداوند دانا برای انسان است و به دلیل نقش حیاتی که در زندگی تمامی موجودات زنده، به خصوص انسانها دارا میباشد در اسلام مورد توجه خاص قرار گرفته است.
بررسی نظر مراجع درباره قطع درختان
درخت نماد آبادانی و شاخص سرسبزی و خرمی، و مظهر زندگی، و باعث لطافت هوا و موجب آسایش و رفاه انسان و صفا و پاکی طبیعت میباشد. به همین خاطر یکی از مواهب و نعمتهای خداوند در آخرت، و یکی از ویژگیهای بهشت و رضوان حقتعالی که در آیات کریمه و روایات شریفه بارها به آن اشاره شده است، درخت میباشد: «وَ بَشِّرِ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ أَنَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْری مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ کُلَّما رُزِقُوا مِنْها مِنْ ثَمَرَهٍ رِزْقاً قالُوا هذَا الَّذی رُزِقْنا مِنْ قَبْلُ وَ أُتُوا بِهِ مُتَشابِهاً وَ لَهُمْ فیها أَزْواجٌ مُطَهَّرَهٌ وَ هُمْ فیها خالِدُونَ »؛ (۱)
«به کسانى که ایمان آورده، و کارهاى شایسته انجام داده اند، بشارت ده که باغهایى از بهشت براى آنها است که نهرها از زیر درختانش جاری است. هر زمان که میوه اى از آن، به آنان داده شود، مى گویند: این همان است که قبلا به ما روزى داده شده بود. [ولى اینها چقدر از آنها بهتر و عالیتر است.] و میوه هایى که براى آنها آورده مى شود، همه (از نظر خوبى و زیبایى) یکساناند. و براى آنان همسرانى پاک و پاکیزه است، و جاودانه در آن خواهند بود.»
تأثیر درختان بر جسم و جان
گیاهان و درختان، سهمی بهسزا و نقشی بسیار مهم در زندگی بشر دارند. تلطیف هوا، تعادل دمای محیط، حفاظت از خاک و تأمین بخشی از مواد غذایی مورد نیاز انسان، اندکی از سودمندیهای فراوان آنها است. اسلام مردمان را به تماشای گیاهان سرسبز و نگاه به مناظر جذاب آنها دعوت کرده است. چنانکه در فرمودههای معصومین علیهم السلام از تأثیر مثبت گیاهان بر جسم و جان آدمی آثار بسیاری به ما رسیده است.
پورتال انهار-باشگاه خبرنگاران جوان