در این مطلب به موضوع روضه کافی در اربعین پرداخته ایم.
احمد کافی یکی از روحانیان قدیمی و معروف پیش از انقلاب می باشد که با سخنرانی های خود شناخته شده است.بد نیست در ادامه همراه با نیک صالحی شوید تا درباره روضه کافی در اربعین بیشتر بخوانید.
روضه کافی در اربعین
«برمشامم می رسد هر لحظه بوی کربلا، بر دلم ترسم بماند آرزوی کربلا».
یاحسین، ای آزاده آزاد، این چه شوری است که نامت برپا می کند و اربعینت، حزنی هزار ساله را بر
آسمان روحمان جاری می سازد! در شب اربعین حضرت سیدالشهداء و در سوگ رحلت عالم ربانی آیت الله مجتبی تهرانی،
روضه اربعین را با نوای مرحوم کافی بشنوید.
بد نیست درباره احمد کافی بیشتر بدانید
احمد کافی (۱۳۱۵، مشهد[۱] – ۳۰ تیر ۱۳۵۷، چناران)[۲] از روحانیان و خطیبان معروف پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ایران بود. سخنرانیهای وی معمولاً بسیار پرشور بود.[۳]
احمد کافی در عصر پهلوی اول در یک خانواده ده نفری به دنیا آمد، پدرش میرزا محمد کافی و مادرش زهرا غفورپور بود. پدربزرگش میرزا احمد کافی از علمای معروف یزد بود که به قصد زیارت به مشهد عزیمت و در آنجا سکنی گزیده بود. در یکی از سخنرانیها اینطور تعریف میکند: «یکی از من پرسید شما اهل کجا هستید؟ من هم گفتم اهل بینالملل، اصلیتم یزدی هست متولد مشهد و ساکن تهران» و پدر وی متولد مشهد بود. در اواخر دوران حکومت پهلوی دوم مورد سوء قصد قرار میگیرد. روز فوت وی (احتمالا به قتل رسیده است)، مصادف با نیمه شعبان بوده است. در واقع دوران فعالیتش در زمینههای مختلف همزمان با نابسامانیها بود.
ازدواج
وی در سال ۱۳۳۹ با دختر سیدحسین موسوی شاهرودی ازدواج کرد.[۴] حاصل این ازدواج هشت فرزند (شش دختر و دو پسر) بود.
دوران دانشآموزی احمد کافی
احمد فرزند دوم خانواده بود، وی در شش سالگی وارد دبستان ایمانی مشهد – به مدیریت سید حسن مؤمن زاده – شد و به فراگیری دروس متداول مشغول شد. پس از آن همزمان با تحصیل دروس جدید در نزد جد خود میرزا احمد کافی به فراگیری علوم اسلامی پرداخت. بخشی از مقدمات را نزد وی فراگرفت و در ۱۳۲۷ ش وارد مدرسه علمیه نواب مشهد شد.
احمد برای ادامه تحصیلات دینی و کسب معرفت از حرم علی بنابیطالب و حوزه علمیه نجف در سال ۱۳۳۳ ش به همراه میرزا احمد کافی عازم نجف گردید، در مدرسه سید محمدکاظم معروف به مدرسه سید به تحصیل پرداخت و طی پنج سال اقامت در نجف از اساتیدی چون: سید ابوالقاسم خویی، سید محسن حکیم، حسین راستی کاشانی و سید اسدالله مدنی بهرهمند گردید و سپس به قم آمد و تا سال ۱۳۴۰ در قم ساکن بود و نزد استادانی همچون: سید ابوالفضل موسوی تبریزی، راستی کاشانی و مدنی تبریزی درس خواند.
وی علیرغم کشمکشها و احضارهای مکرر از جانب مقامات پلیس و نیروهای امنیتی حکومت، همچنان به ارائه خدمات دینی و ارشادی و تبلیغی و حمایت از گروههای مبارز و پرورش نیروهایی برای مبارزه با حکومت پهلوی میپرداخت.
کافی زمانی احضار و زمانی دیگر در بازداشت و گاهی تبعید میشد. دو سال قبل از مرگش یعنی در سال ۱۳۵۵ که به مدت دو سال به ایلام تبعید شد، او به خدمات اجتماعی و فرهنگی در این شهر دست زد.
khabaronline.ir – ویکی پدیا