
در این دعا بنده از بخشش و بزرگی خدا سپاسگذاری می کند و از خدا می خواهد که او را از گمراهی نجات دهد
ماه رمضان ماه نزول خیر و برکت است. در این ماه و در شب های قدر قرآن کریم بر حضرت محمد(ص) نازل شد و وجود همین شب های قدر از دیگر برکات این ماه بزرگ است. در روز سوم این ماه هستیم و دعای روز سوم ماه رمضان را باهم می خوانیم.
دعای روز سوم ماه رمضان
ماه رمضان را ضیافت و مهمانی خداوند نامیدهاند، زیرا در این ماه تمام بندگان
و روزه داران میهمان درگاه حق تعالی هستند و چه زیباست بندگی را به جا آوردن در مهمانی و ضیافتحضرت حق.
نزول قرآن، وقوع شب قدر، نزول ملائکه و روح، تقدیر سرنوشت و…
هرکدام مائدههای آسمانی و غذاهای معنوی است و سبب شده ماه مبارک رمضان، به عنوان ماه ضیافت و میهمانی الهی،
نامگذاری شود.
لذا پیامبر اکرم(ص) در آستانه ماه مبارک رمضان، این گونه میفرماید:« ای مردم! همانا ماه با برکت و رحمت و
آمرزش، به شما روی آورده است، این ماه، نزد خدا بهترین ماه است و روزهایش بهترین روزها و شب هایش،
بهترین شبها و ساعاتش بهترین ساعات.
ماه رمضان میهمانی خدا
در این ماه، شما به میهمانی خدا، دعوت شدهاید و در زمره بهرهمندان از کرامت خداوند، قرارگرفتهاید.
در این ماه نفسهای شما، تسبیح خداست و خواب شما عبادت است و اعمال شما پذیرفته و دعایتان به اجابت
میرسد…
*بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ* اللهمّ ارْزُقنی فیهِ الذّهْنَ و التّنَبیهَ و باعِدْنی فیهِ من السّفاهه و التّمْویهِ و اجْعَل لی
نصیباً مِنْ کلّ خَیْرٍ تُنَزّلُ فیهِ بِجودِکَ یا أجْوَدَ الأجْوَدینَ.
خدایا روزی کن مرا در آن روز هوش و خودآگاهی را و دور بدار در آن روز از نادانی و
گمراهی و قرار بده مرا بهره و فایده از هر چیزی که فرود آوردی در آن به بخشش خودت، ای
بخشندهترین بخشندگان.
دعای روز سوم ماه مبارک رمضان با نوای حسین یزدان پناه
بد نیست سفارش پیامبر (ص) درباره خانواده در ماه رمضان را بدانید
تولیت حوزه علمیه امام حسین(ع)گفت: «ماه رمضان» بهترین فرصت برای بازیابی و خودسازی است که خداوند متعال روزه گرفتن را نشانه ایمان برای انسان مؤمن میداند.
به گزارش ایسنا، آیتالله سیدرضا حسینیمازندرانی، با اشاره به آیه «یَاأَیُّهَا الَّذِینَ ءَامَنُواْ کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلىَ الَّذِینَ مِن قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُون: اى کسانى که ایمان آوردهاید روزه بر شما واجب شده همانطور که بر اقوام قبل از شما واجب شده بود و این دستور براى آن است که پاک و پرهیزکار شوید»، گفت: بهترین دستورالعمل برای بهرهبرداری از ظرفیت عظیم ماه رمضان برای تربیت و خودشناسی، انجام اعمال نیک و شایسته است که در این ماه صورت میگیرد.
امام جماعت مسجد امام حسین (ع) اظهار کرد: امام صادق (ع) فرمودند «انما فرض الله الصیام لیستوى به الغنى و الفقیر: خداوند روزه را واجب کرده تا بدین وسیله دارا و ندار (غنى و فقیر) مساوى گردند(من لا یحضره الفقیه، ج ۲ ص ۴۳، ح ۱). امام على علیه السلام درباره اثرات ماه مبارک فرمودند «خداوند روزه را واجب کرد تا به وسیله آن اخلاص خلق را بیازماید».
این استاد سطوح عالی حوزه علمیه افزود: «ماه رمضان» بهترین فرصت برای بازیابی و خودسازی است که خداوند متعال روزه گرفتن را نشانه ایمان برای انسان مؤمن میداند که در آیات قرآن کریم نیز به اهمیت و توجه به ماه مبارک رمضان اشاره شده است.
ویژگی های ماه رمضان
تولیت حوزه علمیه امام حسین (ع) افزود: رمضان ماهی است که ظرف نزول قرآن بوده
و سبب گره خوردن و پیوستگی آنها شده است که برای ورود و بهرهگیری از این فضای
معطر و تربیت نفس باید انس با قرآن را در خود تقویت کنیم.
حسینی مازندرانی با بیان اینکه بهرهمندی از رمضان بهرهگیری از قرآن است، بیان کرد: شنیدن قرآن، خواندن قرآن، توجه به مفاهیم و ترجمه اولیه آن، تفکر در معانی عمیق قرآن و تفسیر آیات قرآن مراحلی است که اگر با هدف یادگیری و بکارگیری آنها در زندگی مورد استفاده قرار گیرد خداوند تمام نیازها را برطرف و مشکلات را مرتفع میسازد.
این استاد اخلاق حوزههای علمیه خاطرنشان کرد: کسانی هستند که در ماه مبارک رمضان، هیچ انس و ارتباطی با قرآن ندارند که این امر غفلت و کوتاهی خانواده و جامعه را در امر تربیت دینی و اسلامی نشان میدهد که باید رسانه، مبلغان دینی و فرهنگسازان جامعه با همکاری و همیاری و برنامهسازیهای متنوع دینی و فرهنگی اثرات بهره مندی و ارتباط با قرآن را برای مردم بیان کنند.
امام جماعت مسجد امام حسین (ع) شهرری گفت: برای بهرهمندی لازم از ماه رمضان باید قرآن را در اعماق و زوایای زندگی به کار برد و توجه داشت که بدون قرآن و بهرهگیری از آن زندگی کارساز نخواهد بود.
وی افزود: رمضان تکیه گاه امنی برای انسان و بشریت است که برای خودسازی و تربیت نفس خویش نیازمند راه چاره بوده و اگر انسان بتواند در این ماه تمامی گرههای ارتباطی خود را با خدا و قرآن کریم محکم کند بی شک به سعادتی بزرگ نایل خواهد شد.
انجمن معارف و ایسنا