دعاهایی برای از شیر گرفتن کودک را در ادامه این نوشتار می خوانید.
از زمان هجده ماهگی کودک تا دو سالگی او ، وقت مناسبی می باشد که برای از شیر گرفتن کودکان می توان اقدام کرد. ولی بهتر این است که تا زمان دو سالگی کودک شیر دهی به وی ادامه داشته باشد. به خاطر ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن شیرخواران و احتمال مبتلا شدن به عفونت های میکروبی، پیش از هجده ماهگی کودک، بهتر است شیردهی تا این زمان و یا تا دو سالگی ادامه پیدا کند. برای خواندن دعایی برای از شیر گرفتن کودک ، با نیک صالحی همراه باشید.
دعا برای از شیر گرفتن کودک
دعا برای از شیر گرفتن کودک:
این دعا را نوشته به کودک بخوراند یا که در گلو بسته ترک شیر خوردن
گیرد:
وَ لاَ تَقْرَبَا هذِهِ الشَّجَرَهَ فَتَکُونَا مِنَ الْظَّالِمِینَ (اعراف۱۹) فَکُلُوا مِمَّا ذُکِرَ اسْمُ اللّهِ عَلَیْهِ إِن کُنتُم بِآیَاتِهِ مُؤْمِنِینَ ج وَمَا لَکُمْ
أَلاَّ تَأْکُلُوا مِمَّا ذُکِرَ اسْمُ اللّهِ عَلَیْهِ وَقَدْ فَصَّلَ لَکُم مَا حَرَّمَ عَلَیْکُمْ إِلَّا مَااضْطُرِرْتُمْ إِلَیْهِ …
قَدْ خَسِرَ الَّذِینَ قَتَلُوا أَوْلاَدَهُمْ سَفَهَاً بِغَیْرِ عِلْمٍ وَحَرَّمُوا مَا رَزَقَهُمُ اللّهُ افْتِرَاءً عَلَى اللّهِ قَدْ ضَلُّوا وَمَا کَانُوا مُهْتَدِینَ
ج
وَ مِنَ الْأَنْعَامِ حَمُولَهً وَ فَرْشاً کُلُوا مِمَّا رَزَقَکُمُ اللّهُ وَلاَ تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّیْطَانِ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبِینٌ ج(انعام۱۱۹و۱۴۰و۱۴۲)
کُلُوا وَاشْرَبُوا
هَنِیئاً بِمَا کُنتُمْ تَعْمَلُونَ ط(طور۱۹)
ایضاً این دعا را بنویسد به طفل بخوراند ترک شیر خوردن گیرد:
وَ وَصَّیْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَیْهِ حَمَلَتْهُ أُمُّهُ وَهْناً عَلَى وَهْنٍ
وَفِصَالُهُ فِی عَامَیْنِ أَنِ اشْکُرْ لِی وَلِوَالِدَیْکَ إِلَیَّ الْمَصِیرُ ط(لقمان۱۴)
وَتَأْکُلُونَ التُّرَاثَ أَکْلاً لَمّاً لا وَتُحِبُّونَ الْمَالَ حُبّاً جَمّاً ط۵
(بلد۲۰)
ایضاً – سوره بروج را به طفل بندد از شیر باز ماند.
خوب است بدانید: راه از شیر گرفتن کودک
این فرآیند باید به طور تدریجی انجام شود و در یک دوره یک ماه تا ۴۵ روزه، به کودک فرصت دهیم تا بتواند با این موضوع کنار بیاید. نکته بسیار مهم این است که رفتن کودک به سمت سینه مادر عمدتا به دلیل رفع نیازهای غذایی و تغذیهای نیست، زیرا وقتی کودک در سن دو سالگی قرار دارد، برای رفع نیازهای غذایی خود از مکمل های غذایی استفاده میکند و در واقع کشش کودک به سمت مادر در آن سنین اغلب برای رسیدن به آرامش است.
برای مثال اگر روزانه ۴۵ دقیقه کودک شیر میخورد، باید به طور روزانه چند دقیقه از مدت زمان آن کم شود تا در یک دوره ۴۰ روزه این ارتباط قطع و به کودک ضربه عاطفی و روانی وارد نشود. به علاوه در اصل بازگشت، کودک بعد از مدتی مجددا به سمت سینه مادر گرایش پیدا کرده و احساس نیاز میکند و بسیاری از والدین نسبت به این موضوع حساس هستند و ابراز نگرانی می کنند اما این مساله هیچ مشکلی نداشته زیرا کودک به تدریج و با رشد شناختی خود متوجه میشود که دیگر این رفتار را تکرار نکند و این ارتباط قطع می شود .
اگر رفتار مادر با کودک محبتآمیز و عاشقانه باشد به طور تدریجی این نیاز در کودک حل میشود، اما زمانی که فضای خانه برای کودک متشنج باشد و حال وی خوب نباشد، او تنها راه برای رفع نیازهای روانی و رسیدن به آرامش را تغذیه از سینه مادر میداند و در برخی مواقع پستانک نیز این نقش را برای کودکان ایفا میکند. مادرانی که شیر ندارند و نمیتوانند به این نیاز کودک خود پاسخ دهند، باید رابطه حسی و عاطفی خود را از طریق بغل کردن و نوازش کودک ایجاد و چند برابر کنند.
nikoo7 و آفتاب نیوز