
الحمدلله کما هو اهله یک ذکر مهم در اسلام است که به معنای تمام حمدها مخصوص خداوند است، همانگونه که او شایسته این ستایشها است میباشد ، ثواب بسیار زیاد ذکر پر فضیلت الحمدلله کما هو اهله را در ادامه این مطلب می خوانید.
الحمدلله کما هو أهله یعنی چه ؟ در این مطلب از سایت نیک صالحی به بررسی دقیق معنی این ذکر ، خواهیم پرداخت ، در ادامه اگر میخواهید بدانید الحمدلله کما هو اهله به چه معناست و از معنی و ثواب بی نهایت ذکر الحمدلله کما هو اهله برای رفع حاجت مطلع گردید ، با ما همراه باشید.
ثواب ذکر الحمدلله کما هو اهله
الحمدلله کما هو أهله : این عبارت به معنای “حمد خداوند به گونهای که شایسته اوست” است. در اینجا، تأکید بر شایستگی و عظمت خداوند وجود دارد و نشاندهنده عجز انسان در بیان کامل حمد خداوند است. این ذکر به نوعی اشاره دارد که هیچ ستایشی نمیتواند به طور کامل حق خدا را ادا کند .
ترجمه ذکر به همراه معنی : همه ثنا ها مخصوص خداوند است ؛ همان گونه که شایسته آن است.
این عبارت نشاندهنده عظمت و بزرگی خداوند و شایستگی او برای ستایش و حمد است.
معنی الحمدلله کما هو اهله چیست ؟
- حمد: به معنای ستایش و تمجید است و در اینجا به تمام ویژگیها و صفات خداوند اشاره دارد.
- کما هو أهله: به این معناست که حمد باید به گونهای باشد که شایسته مقام و عظمت خداوند باشد، نه به صورت محدود و ناقص.
ثواب ذکر
طبق روایات، کسی که این ذکر را بگوید، نویسندگان آسمان نمیتوانند تمام ثواب آن را بنویسند، زیرا اندازه ثواب آن برای آنها مشخص نیست. خداوند میفرماید که هر چه بندگانش میگویند، بنویسید و ثواب آن بر عهده من است . این ذکر به عنوان یک دعا و یادآوری از عظمت خداوند در زندگی روزمره مسلمانان اهمیت دارد و بر تداوم حمد و شکرگزاری تأکید میکند .
تفاوتهای میان «الحمدلله» و «الحمدلله کما هو أهله» به شرح زیر است:
تعریف و مفهوم این دو جمله :
- الحمدلله: این عبارت به معنای “تمام حمدها مخصوص خداوند است” میباشد و به طور کلی شکرگزاری و ستایش از خداوند را بیان میکند. این ذکر، یک عبارت ساده و عمومی برای ابراز شکرگزاری است .
- الحمدلله کما هو أهله : این عبارت به معنای “حمد خداوند به گونهای که شایسته اوست” است. در اینجا، تأکید بر شایستگی و عظمت خداوند وجود دارد و نشاندهنده عجز انسان در بیان کامل حمد خداوند است. این ذکر به نوعی اشاره دارد که هیچ ستایشی نمیتواند به طور کامل حق خدا را ادا کند .
ثواب بی نهایت گفتن الحمدلله کما هو اهله/ حجت الاسلام فرحزاد
آیا ذکر الحمدلله کما هو اهله را در تشهد هم می توان گفت؟ ( قبل از تشهد)
قبل از تشهد، گفتن ذکر الحمدلله کما هو اهله اشکالی به نماز وارد نمی نماید.(همانطور که حضرت امام ره فرمودند بایست بقصد ذکر باشد که مسلما به قصد ذکر می گوییم و نه وارد کردن به متن تشهد)
همان الحمدلله اول تشهد به الحمدلله کما هو اهله تبدیل می شود
توجه داشته باشید همان الحمدلله اول تشهد به الحمدلله کما هو اهله تبدیل می شود یعنی یک بار کامل می گوییم الحمدلله کماهو اهله اشهد أن لا اله إلا الله وحده لاشریک له تا آخر تشهد (دوبار الحمدلله نمی گوییم) این مطلب را دوباره از مرکز پرسمان پرسش نمودم که چگونه گفته شود تا کاملا مشخص شود.
الحمدلله کما هو اهله در کدام سوره است ؟
این عبارت در هیچ یک از سورههای قرآن کریم به صورت مستقیم وجود ندارد. این عبارت یک ذکر دینی است که در روایات اسلامی به عنوان یک دعا یا ذکر با ثواب بسیار زیاد معرفی شده است. در این عبارت، تأکید بر شایستگی و عظمت خداوند در دریافت حمد و ستایش است.
این عبارت در هیچ سورهای از قرآن به این شکل ذکر نشده است، اما مفهوم ستایش و حمد خداوند در بسیاری از سورهها وجود دارد. برای مثال، در سورههای مختلف مانند سوره فاتحه، سوره حمد، و سورههای دیگر، مفاهیم شکرگزاری و ستایش خداوند بهطور کلی بیان شده است.
خواص ذکر الحمدلله کما هو اهله در سجده
حضرت امام صادق علیه السلام میفرمایند :
« مَنْ قَالَ ;اَلْحَمْدُلِلَّهِ کَمَا هُوَ أَهْلُهُ; شَغَلَ اَللَّهُ کُتَّابَ اَلسَّمَاءِ قِیلَ وَ کَیْفَ یَشْغَلُ کُتَّابَ اَلسَّمَاءِ قَالَ یَقُولُونَ اَللَّهُمَّ إِنَّا لاَ نَعْلَمُ اَلْغَیْبَ فَقَالَ فَیَقُولُ اُکْتُبُوهَا کَمَا قَالَهَا عَبْدِی وَ عَلَیَّ ثَوَابُهَا. »
هر که « الحمدلله کما هو اهله » گوید، نویسندگان آسمان (فرشتگان) از نوشتن پاداش او درمانده شوند. ( این یک ذکر مهم در اسلام است که به معنای “تمام حمدها مخصوص خداوند است، همانگونه که او شایسته این ستایشها است” میباشد .)
عرض کردم : چگونه نویسندگان آسمان درمانده شوند؟
امام علیه السلام فرمود : فرشتگان گویند : خداوندا ما از نهان آگاه نیستیم ،
و خداوند فرماید : همان گونه که بنده ام این ذکر را می گوید بنویسید و پاداش آن بر من است.
چگونه باید الحمدلله را برای حاجت ذکر کرد ؟
برای ذکر “الحمدلله کما هو اهله” به منظور برآورده شدن حاجات، میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید:
مراحل ذکر
- وضو و طهارت: قبل از شروع دعا و ذکر، وضو بگیرید تا با حالتی پاکیزه به دعا بپردازید.
- توجه قلبی: با نیت خالص و توجه به خداوند، ذکر را آغاز کنید. این توجه به معنای واقعی ذکر کمک میکند.
این ذکر را چندین بار (مثلاً ۱۰ بار) تکرار کنید. این عمل به نوعی نشاندهنده شکرگزاری شما از نعمتها و عظمت خداوند است.
- دعا برای حاجت: بعد از ذکر، حاجت خود را با صدای بلند یا در دل بیان کنید. در این مرحله، فقط از خدا بخواهید و به هیچ واسطهای توجه نکنید.
- سجده و تکرار اذکار:پس از بیان حاجت، به سجده بروید و در سجده هر یک از عبارات “یا الله”، “یا رباه” و “یا سیداه” را سه بار بگویید و دوباره حاجت خود را ذکر کنید.
- استقامت در دعا: اصرار بر دعا و تکرار آن در روزهای مختلف میتواند به اجابت حاجت کمک کند.
- ختم دعا با صلوات: در پایان دعا، صلوات بر پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) بفرستید تا دعای شما کامل شود.
نکات مهم
زمان مناسب: بهترین زمان برای دعا صبح یا شب است، به ویژه در سحرگاهان که دعای شما بیشتر مستجاب میشود.
ذکر مداوم: سعی کنید این ذکر را در طول روز تکرار کنید تا برکات آن را بیشتر احساس کنید.
با رعایت این مراحل و با نیت خالص، امید است که حاجات شما برآورده شود.