هر انسانی در طول زندگی خود دچار لغزش میشود و ممکن است به خاطر این گناه پشیمان هم بشود که خداوند راه کاری برای جبران گناه گناه گذاشته است .راهکارهای پاکی از گناه را دراین بخش ببینید.
خیلی وقت ها برای ما اتفاق افتاده است که دچار گناه شده ایم و از اینکه این گناه اتفاق افتاده است دچار عذاب وجدان شده و ناراحت هستیم . برای همین خدای مهربان راه جبرای برای گناه های انجام شده قرار داده است . یکی از این راه ها توبه می باشد و استغفار از کار های گذشته است . در این بخش بهترین راه برای توبه را نشان داده ایم مطالب ما را در نیک صالحی ببینید.
بهترین راه برای توبه
توبه در لغت به معناى »دست کشیدن از گناه، بازگشتن بر طریق حق، پشیمان شدن از گناه است.توبه را مى توان از الطاف و محبّتهاى الهى دانست، پس از گناه، جاده و راهى براى بازگشت ایجاد مىشودتا بنده خطاکار به محض آگاهى از بدى گناه، از آن راه باز گردد.توبه نعمت بزرگى است که بر بشر ارزانى شده است.معناى واقعى توبه چیست؟ چگونه مى توانیم خود را از
گناهان پاک کنیم و موفق به توبه شویم؟ توبه در لغت به معناى »دست کشیدن از گناه، بازگشتن برطریق حق، پشیمان شدن از گناه« است.
راههای پاک شدن از گناه
توبه را مى توان از الطاف و محبّتهاى الهى دانست، پس از گناه،جاده و راهى براى بازگشت ایجاد مى شود، تا بنده خطاکار به محض آگاهى از بدى گناه، از آن راهباز گردد.
توبه نعمت بزرگى است که بر بشر ارزانى شده است.حقیقت توبه ندامت و پشیمانى از گناه است که لازمهآن تصمیم بر ترک در آینده است.اگر کارى بوده که قابل جبران است، در صدد جبران بر آید.
گفتن استغفار بیانگر همین معنا است، به این ترتیب ارکان توبه را مى توان در پنج چیز خلاصه کرد.ترک گناه، ندامت و پشیمانى، تصمیم بر ترک در آینده، جبران گذشته و استغفار.خدا در قرآن از توبه واقعى به نام توبه نصوح نام برده است: »اى کسانى که ایمان آورده اید! به سوى خدا بازگردید و توبه کنید،توبه خالصانه.شخصى از پیامبر سؤال کرد که توبه نصوح چیست، حضرت فرمود: شخص توبه کننده به هیچ وجه بازگشتبه گناه نکند، چنان که شیر به پستان هرگز باز نمى گردد.بعضى گفته اند توبه نصوح آن است که واجد چهار شرط باشد: پشیمانى قلبى، استغفار زبانى، ترک گناه و تصمیم بر ترک در آینده.
صیغه توبه ابنبابویه به سند صحیح از حضرت صادق علیه السّلام روایت کرده:هر بنده اى هر روز هفت مرتبه دعای زیر رابخواند، حق تعالى به عدد هر مؤمن که که از دنیا رفته،و هر مؤمن که تا روز قیامت بیاید،در نامهعمل او حسنه مى نویسد،و به آن عدد گناهان او را محو کند،و درجه اى در بهشت براى او بلندگرداند.اَسْئَلُ اللَّهَ الْجَنَّهَ وَ اَعُوذُ بِاللّهِ مِنَ النّارِاز خداوند بهشت را مى خواهم و به خدا از دوزخ پناه می برم.
دوزخ مى گوید:خدایا او را از من پناه ده.و به سند معتبرى دیگرى از آن حضرت روایت کرده:اگرمؤمنى در یک روز چهل گناه کبیره دچار شود،آنگاه از روى ندامت و پشیمانى،این استغفار را بخواند،خدا گناهان او رابیامرزد: اَسْتَغْفِرُاللَّهَ الَّذى لا اِلهَ اِلاّ هُوَ الْحَىُّ الْقَیُّومُ بَدیعُ السَّمواتِ وَالاَْرْضِ ذُوالْجَلالِ وَالاِْکْرامِ وَ اَسْئَلُهُ اَنْ یَتُوبَ عَلَىَّ آمرزشمى طلبم از خدا که معبودى جز او نیست،زنده و پاینده است،آفریننده آسمانها و زمین مى باشد،صاحب بزرگى و اکرام است،و از او مى خواهم که توبهام با بپذیرد.
و نیز به سند معتبراز آن حضرت روایت کرده:هرکه هر روزهفت مرتبه بگوید: اَلْحَمْدُلِلَّهِ عَلى کُلِّ نِعْمَهٍ کانَتْ اَوْ هِىَ کائِنَهٌستایش خداى را بر هر نعمتى که بوده یا خواهدبود.اداى شکر نعمتهاى گذشته و آینده را کرده است.و نیز به سند معتبر از آن حضرت روایت کرده:هرکه هر روز بیستوپنج مرتبه بگوید: اَللّهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُؤْمِنینَ وَ الْمُؤْمِناتِوَالْمُسْلِمینَ وَ الْمُسْلِماتِخداوندا،بیامرز مردان و زنان با ایمان و مسلمان را.
تبیان