شیرینی نارگیلی یکی از انواع شیرینیهای سنتی ایرانی است. این نوع شیرینی نارگیل فاقد روغن است اما نوع بازاری شیرینی نارگیلی حاوی روغن است با ما همراه باشید .
کلوچه نارگیلی با شیر یکی از خوشمزهترین و مناسب ترین شیرینیهای عید است. شیرینی نارگیلی از نظر ظاهری شباهت زیادی به شیرینی گردویی دارد. البته رنگ و طعم این دو شیرینی کاملا متفاوت هست. با ما در نیک صالحی همراه باشید .
مواد لازم کلوچه نارگیلی با شیر
شکر=۲/۱ پیمانه
روغن=۲/۱ پیمانه
تخم مرغ=۲ عدد
وانیل=۱ قاشق مرباخوری
ماست=۱ پیمانه
پکینگ پودر=۲ قاشق غذاخوری
آرد=۱ پیمانه
مواد لازم برای تزئین:
شیر عسل نستله(حلیب مکثف محلی)=۱ قوطی کوچک
پودر نارگیل=نصف لیوان
طرز تهیه کلوچه نارگیلی با شیر
۱٫شکر و روغن و تخم مرغ و وانیل را با همزن برقی خوب هم می زنیم.سپس آرد و پکینگ پودر و ماست را به آن اضافه کرده و هم می زنیم.ظرف مخصوص کیک مستطیل شکلی را چرب کرده و کمی آرد می پاشیم و مواد بدست آمده را در ظرفریخته و در فر می گذاریم تا بمدت ۴۵ دقیقه با حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد بپزد و روی آن طلایی
رنگ شود.
۳٫کیک را از فر خارج کرده و می گذاریم کمی خنک شود.سپس آن را در ظرف مستطیل شکلی برمی گردانیم.روی کیک را نارگیل می پاشیم و سپس روی نارگیل را شیرعسل می ریزیم بطوریکه تمام سطح کیک رابپوشاند.ظرف کیک را در یخچال می گذاریم تا خنک شود.برای صرف کیک آن را به صورت مربع های کوچک می بریم.
خواص وانیل
وانیل یکی از ادویهجات گران قیمت است که به طور گستردهای استفاده میشود. محبوبیت این ادویه به دلیل عطر و طعم دلپذیر آن است که عطری خفیف و معطر دارد.وانیل(VANILLA PLANIFOLIA) میوه گیاهی است به نام وانیل. عطر دلپذیر و طعم وانیل آن را به عنصر ضروری در صنعت مواد غذایی و آشامیدنیها تبدیل کرده است و اغلب در تهیه دسرها، پودینگها و شیرهای طعمدار و … مورد استفاده قرار میگیرد. بد نیست بدانید ارزش غذایی و میزان کالری وانیل در ۱۰۰ گرم برابر با ۵۶ کالری می باشد.
همچنین از وانیل برای شیرین کردن و طعم دادن به قهوه، ماست، بستنی، نوشابهها، کیکها و مواد غذایی پختهشده، استفاده میکنند.درخت وانیل گیاهی است پایا خزنده یا بالا رونده، دارای ساقه سبز دراز، برگهای متناوب، پهن، نرم، ضخیم، بیضی شکل و نوک تیز سبز و تعداد زیادی ریشه های هوایی که از کنار هر برگی بیرون میاید که با کمک آنها به تنه درختان مجاور میچسبد و بالا میرود.
خواص و مضرات وانیل
این گیاه بومی مناطق مرطوب و حاره و در جنگلهای مرطوب جنوب شرقی مکزیک و آمریکای مرکزی و هند غربی و آمریکای جنوبی میروید و ساقه های پیچیده ان تا ارتفاع حتی ۱۰۰ متر نیز ممکن است برسند و تا بالاترین ارتفاع درختان بزرگ جنگلی نیز بالا میرود.از دیدگاه طب سنتی وانیل نیز همچون دیگر ادویه ها دارای ویژگیهای خاص خود است. تأثیر وانیل بر روی سیستم عصبی و مغز انسان موجب کاهش ترس و واهمه شده، افسردگی را نیز کاهش میدهد.
ماده معطر وانیل از میوه این گیاه گرفته میشود. میوه آن به شکل غلاف لوبیا است و قبل از اینکه کاملاً برسد آن را میچینند و خشک میکنند در موقع چیدن، میوه ها عطری ندارند ولی پس از اینکه چیده شد در دوران خشک کردن و عمل آوردن ان، عطر مطبوع وانیل در آن ایجاد میشود.این ادویه در علم آروماتراپی نیز طرفداران خاص خود را دارد. در طب معاصر از آن برای درمان تب و تقویت میل جنسی استفاده میشود و از آنجایی که دارای خواص آنتیاکسیدانی است، با رادیکالهای آزاد بدن مبارزه میکند.
آکاایران – زرین بانو