
محصولات لبنی بسیار متنوع هستند و پنیر بعد از شیر در یخچال همه وجوددارد، پنیر ها انواع مختلفی دارد برای طرز تهیه پنیر خانگی با مواد اولیه سالم در آشپزخانه با ما همراه باشید .
لذت مصرف پنیر خانگی برای وعده صبحانه یا به عنوان میان وعده علاوه بر ایجاد حس سلامت در تغذیه می تواند راهی برای صرفه جویی در هزینه ها باشد.طرز تهیه ی پنیر خانگی به روش ساده با ما در نیک صالحی ببینید.
مواد لازم پنیر با ماست
شیر: یک کیلو
ماست: ۴ قاشق غذاخوری
طرز تهیه پنیر خانگی به روش ساده
ابتدا شیر را بجوشانید.سپس شعله اجاق را کم کنید و ۴ قاشق ماست به آن بیفزایید.مدت ۷ دقیقه به هم بزنید تا شیر بریده شود.بعد آن را از پارچه نازکی که داخل آبکش قرار دادهاید، رد کنید و پارچه را روی پنیر برگردانیدو به مدت ۴ الی ۵ ساعت روی آن جسمی سنگین قرار دهید تا آب آن خارج شود.بعد پنیر را قطعه قطعه کرده، در آب نمک نگهداری کنید.
مواد لازم
شیر: یک کیلو
سرکه: ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه پنیر با سرکه
ابتدا شیر را حرارت دهید.وقتی شیر به جوش آمد، شعله اجاق را خاموش کنید.سپس ۳ قاشق سرکه به آن اضافه کنید و به هم بزنید تا شیر بریده شود.سپس آن را از پارچه نازکی که داخل آبکش قرار دادهاید، رد کنید.پارچه را روی پنیر برگردانید و به مدت ۴ الی ۵ ساعت جسمی سنگین روی آن قرار دهید تا آب
آن خارج شود.سپس پنیر را قطعه قطعه کرده، داخل آب نمک نگهداری کنید.
مواد لازم پنیر خانگی به روش ساده
شیر: یک کیلو
مایه پنیر: یک دوم قاشق چایخوری
طرز تهیه پنیر با مایه پنیر
شیر را پس از جوشاندن از روی حرارت برداریدو بگذارید قدری خنک شود.به حدی که دمای آن کمی بیشتر از دمای بدن باشد.سپس مایه پنیر را در آن بریزید و بگذارید تا شیر به پنیر تبدیل شود (زمان لازم جهت تهیهاین پنیر ۱۵ دقیقه است).
ارزش غذایی ماست
ماست یک ماده تخمیر شده و محبوب در میان لبنیاتهای دیگر است. ماست از جمله لبنیاتهای دارای پروتئین، کربوهیدرات، امگا و فیبر بالا است که پروتئین بیشتری نسبت به شیر معمولی در خود جای داده است. این ماده لبنیاتی دارای کلسیم و فسفر باید در برنامه غذایی کودکان و بزرگسالان جا گیرد. ویتامین B۱۲، B۲، K، B۶ و روی از دیگر ارزشهای موجود در ماست به شمار میرود. ماست در درمان مشکلات پوستی و افزایش درخشندگی دندانها بسیار مفید است و در تهیه انواع دسرها کاربرد دارد.
ماست هم زده، ماست قالبی و ماست چکیده از ماستهای مصرفی مردم محسوب میشوند. ماست مانند بسیاری از لبنیاتها، انواعی با خاصیتها و فواید متفاوتی دارد که برای افراد با شرایط، نیازهای بدنی و غذایی گوناگونی است:ماست یونانی یا خامهای یک ماست تقریباً سفت است که پروتئین زیادی دارد. این نوع ماست قند کمتری نسبت به دیگر ماستها دارد اما در بعضی مواد به دلیل مصرف ذرت و نشاسته در مواد تشکیل دهنده آن برای ایجاد قوام، بهتر است که ورزشکاران از این ماستها میل کنند.
ماست کم چرب یا بدون چربی
ماستهای کم چرب و یا بدون چربی دارای پتاسیم بسیاری است که منجر به کاهش خون میشود و از ابتلای افراد به سنگ کلیه جلوگیری میکند. مصرف ماستهای کم چرب برای افراد مبتلا به فشار خون و بیماریهای قلبی توصیه میشود.ماست پر چرب یکی از ماستهایی است که با وجود چربی برای سلامت انسان مفید محسوب میشود. این نوع ماست دارای پتاسیم، اسید فولیک، ویتامین A، ویتامین D و پروتئین فراوانی است و افرادی که مبتلا به بیماریهای قلبی و چربی خون نمیباشند، میتوانند این ماست را در رژیم غذایی خود قرار دهند.
سفره خونه – دیجی کالا