
بعضی شیرینی های خوشمزه ایرانی به اسم شهرشان معروف هستند. سوهان قم یکی از خوشمزه ترین شیرینیهای ایرانی است که معمولاً به عنوان عصرانه همراه با چای سرو میشود.با ما همراه باشید .
سوهان یکی از شیرینی های ایرانی است که سوغات شهر قم محسوب می شود و اصالتی قمی دارد. سوهان ترکیبی مقوی چرب و شیرین است که در آن انواع مغز آجیل هم استفاده می شود برای تهیه ی سوهان خانگی با ما در نیک صالحی همراه باشید .
مواد لازم سوهان خانگی
• یک پیمانه شکر
• ۱٫۵ پیمانه کنجد
• ۳ قاشق چایخوری عس
ل• ۲ قاشق چایخوری روغن
• یک قاشق چایخوری زعفران حل شده در آب
• پودر پسته
طرز تهیه سوهان خانگی
عسل و شکر و روغن را در قابلمهای ریخته وروی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشند.زعفران را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید.سپس کنجد را اضافه کنید و هم بزنید تا طلایی شود.با قاشق مقداری از سوهان را داخل سینی بریزید، اگر سفت شد و خودش را گرفت سوهان آماده است.حرارت را کم کنید تا سوهان گرم بماند.با قاشق از سوهان بردارید و با رعایت فاصله روی سینی فر بریزید و روی آنها را باپودر پسته تزیین کنید.پس از اینکه سوهان ها سرد شدند یکی یکی آنها را از سینی جدا کنید و در ظرف مناسبی قرار دهید.
خواص کنجد
دانههای کنجد دارای ۵۰ تا ۶۰ درصد روغن و دو آنتیاکسیدان بسیار مفید از خانوادهی لیگنانها به نامهای سسامین و سسامولین هستند. روغن کنجد نیز دو ترکیب فنولیک دیگر به نامهای سسامول و سسامینول دارد که در فرایند تصفیه تشکیل میشوند.روغن کنجد سرشار از اسید لینولئیک و اسید اولئیک است که بخش عمدهی آنها گاما-توکوفرول و سایر ایزومرهای ویتامین هستند. اسیدهای آمینهی موجود در کنجد لیزین، تریپتوفان و متیونین هستند.
مطالعات جدیدی که روی فیتونوترینتهای موجود در دانههای کنجد، مخصوصا اسیدهای چرب و آنتیاکسیدانها صورت گرفته است، نشان میدهد که دانهها و روغن کنجد، دارای عملکرد فیتواستروژنی هستند و تا حدود بسیار زیادی میتوانند کلسترول را کاهش بدهند.دانههای کنجد تقریبا در میان تمام مغزها، دانهها، حبوبات و غلات، بیشترین فیتواسترولهای کاهندهی کلسترول را دارند. فیتواسترولها، ترکیباتی هستند که از نظر ساختاری به کلسترول شباهت دارند.
خواص کنجد برای عفونت
آنها در سیستم گوارش، جای کلسترول را میگیرند و به این ترتیب جذب کلسترول در رودهها را کاهش میدهند. برخی پژوهشها نشان داده است که در بین ۲۷ نوع مغز و دانهی مختلف، دانههای کنجد (همراه با آرد مغز گندم)، بیشترین فیتواسترول را دارند.تحقیقات نشان داده است که لیگنانها به بهبود وضعیت چربیها کمک میکنند و در تنظیم کلسترول و فشار خون مؤثرند. لیگنانها سِرم خون و سطح کلسترول کبد را پایین میآورند و بهطور طبیعی باعث کاهش کلسترول میشوند،
به همین دلیل گاهی پژوهشگران مواد شیمیایی موجود در دانههای کنجد را «عامل هیپوکلسترولُمی» میدانند. مشخص شده است که مصرف پنجاه گرم پودر دانههای کنجد بهمدت پنج هفته، تأثیرات مثبتی روی سطح کلی کلسترول، کلسترول LDL، نسبت LDL به HDL و وضعیت آنتیاکسیدانی دارد.روغن کنجد را یک ضد فشار خون قوی میدانند چون میتواند به تنظیم فشار خون کمک کند. در سال ۲۰۰۶ پژوهشی بهمنظور بررسی تأثیر مصرف روغن کنجد انجام و مشخص شد که کنجد یک خوراکی طبیعی و بسیار مفید است که میتواند فشار خون را پایین بیاورد.
پژوهشها نشان میدهند کنجد میتواند روی تولید هورمونهای جنسی تأثیر مثبتی بگذارد چون موجب سوختوساز بهتر اسیدهای چرب خصوصا در خانمهای یائسه میشود. مطالعهای که نتایج آن در «The Journal of Nutrition» منتشر شده استدانههای کنجد همچون تخم کتان، سرشار از لیگنان پستانداران هستند. لیگنانهای پستانداران که به آنها انترولاکتون و انترودیول میگویند توسط میکروفلورا در رودهی بزرگ تولید میشوند. تحقیقات جدید نشان داده است که این لیگنانها دارای خواص ضدسرطانی هستند
زندگی ایده آل – اقتصاد آنلاین