
باقلوا را به عنوان شیرینی یا میان عده همراه با چای میل می کنند. مغزیجات درون باقلوا آن را مقوی و خوشمزه می کند. هیه باقلوا رشتهای رولی دشوار نیست و در کمترین زمان ممکن میتوان یک دسر عربی خوشمزه درست کرد.
باقلوا یکی از شیرینی های معروف ایرانی و ترکی است. یکی از معروف ترین باقلوا های ایرانی، باقلوای شهر رشت است که به اسم باقلوای سید مشهور شده است. این باقلوا خیلی خیلی خوشمزه است و به راحتی در خانه تهیه می شود. باقلوا به سبک پاکستانى را در نیک صالحی ببینید.
مواد لازم باقلوا به سبک پاکستانى
ورمیشل پاکستانی ۲۰۰ گرم
روغن مایع ۵۰ گرم
شیر عسلی ۲۰۰ گرم
خردهاى نگینى پسته و گردو روی هم ۲۰۰گرم
پودر هل و دارچین ( تازه آسیاب کرده ) از هر کدام ۱ قاشق چای خوری
گلاب ۵۰ میلی لیتر
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذا خوری
کره ۳۰ گرم
طرز تهیه باقلوا به سبک پاکستانى
برای تهیه باقلوا پاکستانی ابتدا ابتدا ورمیشل هارا باروغن مایع و کره کمى تفت میدهیم ( مراقب باشیم نسوزه ) سپس خردههاى گردو وپسته ، گلاب ،هل ، دارچین و زعفران را اضافه میکنیم و کمى تفت میدهیم و شیر عسل را به مواد اضافه میکنیم…کمى تفت میدهیم و از روى حرارت برمى داریم .وقتى کمى خنک شد ( ولرم باشد) داخل قالبهاى مینى مافین ریخته و حداقل یک ساعت صبر میکنیم تا شکلقالب رو بگیرند.(خارج از یخچال ) بعد از اینکه باقلوا ها را از قالب خارج کردیم آماده است براى تزئین ونوش جان کردن …
همانطور که احتمالا می دانید، کشور ما ایران مهد پرورش بهترین و بیشترین پسته های دنیا می باشد. در این امر بیشترین سهم را رفسنجان و در کنار آن شهر های دیگری مثل دامغان دارند. پسته ها به لحاظ اونس، میزان خندان بودن، طعم و رنگ مغز از همدیگر متمایز می شوند. پسته در انگلیسی با عنوان Pistachio شهرت داشته که نشان دهنده ریشه فارسی و ایرانی این محصول مغذی می باشد.
همانطور که مشخص است درخت پسته به خوبی در مناطق گرمسیر ایران پرورش می یابد. این درخت ارتفاع متوسطی داشته و معمولا در اواسط تابستان محصول آن آماده برداشت می باشد. به خاطر ارزشمندی خواص پسته این محصول هم در ایران و هم در کشورهای دیگر جهان گرانقیمت عرضه می شود. ایران بیشترین صادرات این طلای سبز را به خصوص به کشورهای عربی در اختیار دارد.
ارزش غذایی موجود در پسته
باید گفت که پسته مملو از ویتامین های B6 ،B1 و چربی های طبیعی به همراه درصد بالایی از مس می باشد. عناصر متعدد دیگر از جمله پتاسیم، منگنز، فسفر، پروتئین و فیبر در این ماده خوراکی مفید یافت می شود. بهره مندی از خواص پسته با توجه به فراوانی مواد مغذی و لازم بدن برای ما ضرورت دارد. به همین خاطر در ادامه با فواید پسته جهت استفاده مفید و موثر در زندگی روزمره آشنا شوید.
آنتی اکسیدان ها با پیشگیری از تخریب سلولی، در جلوگیری از سرطان ها نقش اساسی را ایفا می کنند. پسته در کنار گردو نسبت به دیگر مغز های خوراکی از میزان آنتی اکسیدان بیشتری برخوردار می باشد. بر اساس آزمایش های افرادی که مصرف پسته مستمر داشته اند، سطح بیشتری آنتی اکسیدان لوتئین و توکوفرول در بدن دیده شده است. بیشترین سلامت چشم و بدن با وجود آنتی اکسیدان های موجود در پسته برآورده می شود.
خواص پسته با پروتئین بالا و کالری کم پسته به لحاظ کالری از گردو کم کالری تر بوده و بعد از بادام به میزان بیشتری پروتئین دارد. در واقع ۲۰ درصد وزن هر دانه پسته پروتئین بوده ضمن اینکه میزان اسید آمینه برای ساخت بلوک سازنده پروتئین در این آجیل بیشتر می باشد. در واقع بخشی از اسیدهای آمینه بدن که با تغذیه بدست آمده، با مصرف پسته در دسترس خواهد بود.
امکان کاهش وزن با مصرف پسته با وجود فیبر، پروتئین و چربی موجود در پسته، یک ماده خوراکی طبیعی را میل نموده و کاهش اشتها پیدا خواهید کرد. در صورت مصرف این آجیل به عنوان میان وعده ضمن استفاده از خواص پسته، کمتر میل به مصرف غذای زیاد خواهید داشت. جایگزین کردن پسته به جای غذاهای پر روغن، میزان توده های چربی را در بدن شما کاهش می دهد.
تک آشپز – اشپز انلاین