
املت ها تنوع بسیار زیادی دارند و در واقع شما می توانید املت را با هر نوع سبزی و حتی گوشتی تهیه کنید. اما طعم دلپذیر املت با برخی مواد حاصل می شود.
املت انواع بسیار زیادی دارد و شما با هر موادی که فکرش رو کنید می توانید املت تهیه کنید. این غذای بسیار خوشمزه می توانید به عنوان یک میان وعده و یا شام گزینه مناسبی باشد، املت قارچ با سبزی را در نیک صالحی ببینید.
مواد لازم املت قارچ با سبزی
تخممرغ زرده و سفیده جدا کرده ۴ عدد
نمک یکچهارم قاشق غذاخوری
شیر کم چرب ۲ قاشق غذاخوری
پنیر فتای رنده کرده ۴۰ گرم
فلفل سیاه یکچهارم قاشق چایخوری
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
پوره گوجه فرنگی ۱۰۰ گرم
کدو سبز خرد کرده ۵۰ گرم
قارچ ورقهای خرد کرده
آبلیموی تازه به میزان مورد نیاز
روش تهیه املت قارچ با سبزی
سفیدههای تخممرغ و نمک را با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد.آنگاه زردههای تخممرغ را همراه با شیر، پنیر فتا و فلفل سیاه مخلوط کنید و با همزن برقیبزنید تا حجمش دو برابر شود.حالا قالبی را به قطر ۲۵ سانتیمتر، با روغن زیتون چرب کنید و مایه فراهم کرده را در آن بریزیدو با حرارت ملایم بپزید تا تخممرغ ببندد.سپس املت را در فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد، بگذارید و به مدت ۵ تا۸ دقیقه املت را بپزید تا طلایی رنگ شود.
اکنون پوره گوجه فرنگی، کدو و قارچ را به مدت ۱۰ دقیقه، بپزید.حالا املت را در ظرف مناسبی بگذارید، یک نیمه از املت را روی نیمه دیگر آن برگردانید و مخلوط سبزیرا رویش بریزید و همراه با آبلیموی تازه میل کنید.
ارزش غذایی قارچ
حاوی مقدار زیادی از انواع ویتامین C، B، A، کلسیم، سلنیوم، پتاسیم، مس، آهن، پروتئین، فیبر، اسید لینولییک و ارگوتیزیون است و همچنین منبع بزرگی از آنتیاکسیدانها به حساب میآید و درنتیجه برای جلوگیری از بیماریهای مختلف مثل بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، فشار خون، انواع سرطان، پوکی استخوان، بیماریهای کبدی، بیماری پانکراس و سایر غدد درونریز و همچنین در درمان عفونت بسیار مفید است.
بهتراست قارچ بصورت خام یا کبابی مصرف گردد و چنانچه مایل به پختن آن بودید، بصورت بخارپز یا آبپز مصرف کنید؛ زیرا سرخ کردن زیاد آن موجب دیر هضم شدن آن میشود .بهتر است چنانچه ماده غذایی با ارزش غذایی به این زیادی مصرف میکنید، با دقت در نوع طبخ آن، از مصرف آن بهترین استفاده را ببرید.
قارچ سرشار از فیبرهای غذایی به نام کیتین و بتاگلوکان است که هردو پایین آورنده کلسترول بوده و به حفظ سلامت قلب کمک میکنند. همچنین مقدار زیادی پتاسیم دارد که برای افراد دارای فشار خون بالا بسیار مفید است. معمولاً قارچ دارای ۱تا ۶ درصد پروتئین است که ۷۰ تا ۹۰ درصد آن در بدن قابل جذب است. همچنین پایین بودن اسید اوریک در قارچ مورد تایید پزشکان است و به همین جهت مصرف آن را برای سالمندان و مبتلایان به نقرس و بیماریهای مربوطه لازم گردانده است. بنابراین نهتنها کاهش کلسترول و پروتپین موجود در قارچ برای سلامت قلب مفید است؛ بلکه عدم تاثیر آن در بالا رفتن اسید اوریک در خون نیز از دیگر خواص قارچ محسوب میشود.
خواص قارچ برای چشم
طبق روایات پزشکی و رسالههای مختلف، مواد موجود در قارچ بر ای چشم بسیار مفید بوده و بهخصوص در روایاتی که از حضرت مسیح علیه السلام و امام رضا علیه السلام و حضرت محمد علیه السلام آمده است؛ دیگر خواص قارچ برای چشم این است که آب قارچ اگر با سنگ سرمه به چشم کشیده شود، برای تقویت مژهها و بینایی بسیار موثر است. قارچ حاوی پروتئین زیاد و ویتامینهای A، E و D است، درنتیجه برای تقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت چشم و جلوگیری از بیماریهای چشم مفید است
آکاایران – میهن فال