
رابطه بین شخصیت و استفاده از رسانه های اجتماعی چگونه است ؟
رابطه بین شخصیت و استفاده از رسانه های اجتماعی
رابطه بین شخصیت و استفاده از رسانه های اجتماعی چیست؟ چه رابطه ای بین شخصیت و استفاده از رسانه های اجتماعی وجود دارد؟ قبلا تبلیغی در تلویزیون انگلستان وجود داشت که نشان میداد آدمها شکلات خامهای تخممرغ شکل کارخانهی کدبِری را به روشهای عجیبی که از خودشان اختراع میکردند میخورند. جملهی پایانی آن این بود: “شما شکلاتتان را چهطور میخورید؟” اکنون ۲ پژوهشگر در ترکیه به نامهای لمان توسان و تیمو لاژونن، درمورد اینترنت هم چنین رویهای در پیش گرفتهاند، و از صدها دانشجوی کارشناسی پرسیدهاند در شبکهی جهانی اینترنت چهطور از زمانشان استفاده میکنند.
این پژوهشگران بهطور خاص علاقه داشتند بدانند آیا دانشجویان از اینترنت در جهت روابط رو در رویی که دارند استفاده میکنند-مثلا برای قرار گذاشتن یا بهاشتراک گذاشتن عکس- و تا چه حد از آن برای پایهگذاری دوستیهای جدید یا ایجاد روابط صرفا اینترنتی استفاده میکنند. پژوهشگران همچنین میخواستند بدانند آیا برای دانشجوی آسانتر است خود حقیقیشان را در فضای مجازی ابراز کنند یا شخصا و رو در رو. و هدف همهی اینها دانستن این بود که آیا آدمهایی با تیپهای شخصیتی معین تمایل دارند از اینترنت به روشهای خاصی استفاده کنند یا خیر.
رابطه بین شخصیت و استفاده از رسانه های اجتماعی
توسان و لاژونن با استفاده از آزمون شخصیت کلاسیک آیزنک پیبردند دانشجویانی که امتیاز بالایی در برونگرایی دارند(با جملههایی مثل ‘من خیلی پرحرف هستم’ موافق هستند) تمایل دارند از اینترنت برای گسترش روابط واقعیشان استفاده کنند، در حالیکه دانشجویانی که در روانپریشی امتیاز بالایی دارند (به جملههایی مانند ‘آیا حالت روحیتان مدام تغییر میکند؟’ و ‘آیا در فیلمها صحنههای خشونتبار و آزاردهنده را دوست دارید؟ ‘جواب مثبت میدهند) تمایل دارند از اینترنت به عنوان جایگزینی برای روابط رو در رو استفاده کنند. همچنین، دانشجویانی که در روانپریشی امتیاز بالایی داشتند، بیشتر احتمال داشت بگویند در فضای مجازی، نسبت به روابط رو در رو، برایشان آسانتر است خود حقیقیشان را آشکار کنند. زیرمقیاس روانرنجوری(جواب مثبت به مواردی مثل ‘آیا اغلب همهچیز به نظرتان ناامیدکننده است؟’ نشانهی آن است) در سبکهای استفاده از اینترنت در نظر گرفته نشدهبود. این پژوهشگران نتیجه گرفتند: ‘دادههای ما نشان میدهد شاید ویژگیهای شخصیتی که در سراسر جهان وجود دارند، تا حدی استفاده از رسانه های اجتماعی اینترنت را توضیح دهند. در پژوهشهای آینده، میتوان از شاخصهای جزییتر انگیزههای اجتماعی استفاده کرد تا به رابطهی بین شخصیت و استفاده از اینترنت پیبرد.’ اجندا