سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان به مهر در اهواز گفت: گفته می شود تخریب قصر فیلیه خرمشهر که درمحوطه شرکت تاسیسات دریایی خرمشهر قرار دارد مورد اعتراض سازمان میراث فرهنگی قرارگرفته اما تاکنون واکنشی علنی توسط سازمان میراث فرهنگی آبادان در این مورد مشاهده نشده است.
مجتبی گهستونی افزود: تخریب قصر قاجاری فیلیه که در سال ۱۳۷۹ به شماره ۲۸۴۵ در فهرست آثار ملی ثبت شده بود در حالی صورت گرفت که بر خلاف گفتههای مدیران میراث فرهنگی آبادان مرمت بخشی از این بنا از دو سال پیش آغاز شده بود.
وی اضافه کرد: انتظار می رفت این بنا با توجه به مرزی بودن آن و همچنین شدت حملات در زمان جنگ تحمیلی تخریب شود ولی همچنان استحکام خود را حفظ کرده و در وضعیت نسبتا خوبی به سر میبرد در عین حال از نظر مرمتی و ساخت و ساز نیاز به رسیدگی فراوانی دارد.
سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان اظهار داشت: قصر فیلیه در محدوده شلمچه در کنار اروند رود واقع است.
آجری کاری های این بنا از ویژگی های آن محسوب می شد که درب و پنجرههای آن از چوب ساج و آبنوس ساخته شده و از آئینه کاریهای سقف، داخل اطاق ها ، طارم و ایوان های آن با تمثال های پادشاهان قاجار برخوردار بود.
گهستونی یادآور شد: سازمان میراث فرهنگی در سال ۱۳۸۷ هم مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار برای یک اقدام غیر مرمتی در جوار قصر فیلیه به منظور ایجاد یک ساختمان جدید برای الحاق به قصر هزینه کرده بود تا پس از مرمت این بنا مهمانسرای کارکنان شرکت تاسیسات دریایی ایجاد شود.
کاخ تاریخی شیخ خزعل در منطقه فیلیه خرمشهر با ۸۱ سال قدمت یکی از آثار ملی و تاریخی کشورمان به شمار می رود.
کاخ شیخ خزعل در سال ۱۹۱۷ در زمینی با زیربنای ۷۸۸ متر مربع در کنار نهر فیلیه خرمشهر توسط معماران اصفهانی و شیرازی ساخته شد.
برای ساخت این کاخ از مصالحی همچون آجر و گچ استفاده شده است. بنای مذکور در سال ۱۳۵۵ مرمت شد و بعدها مورد استفاده دانشکده علوم دریایی این شهر قرار گرفت.
قسمت هایی از بنای تاریخی کاخ شیخ خزعل در اثر جنگ تحمیلی و عوامل جوی تخریب شد ولی پس از پایان جنگ تحمیلی بار دیگر مرمت شد. شیخ خزعل پسر حاج جابر نصرت ملک متولد ۱۲۳۸ هجری قمری یکی از والیان خوزستان بود که به مدت ۲۹ سال بر این منطقه حکمرانی کرد.