محصولات ايراني در خانههاي كامبالا
خبرگزاري فارس: رئيس مؤسسه ايران و اوگاندا گفت: اوگاندا مرواريد آفريقا است و خانهاي در شرق كامبالا نيست كه قطعهاي از محصولات ايراني در آن وجود نداشته باشد.
سيد محمد علي موسوي كه در همايش سرمايه گذاري در اوگاندا در محل سالن همايشهاي بينالمللي صدا و سيما سخن ميگفت با بيان اينكه 11 سال براي روابط اقتصادي دو كشور زمان صرف كردهام اظهار داشت: در 18 نوامبر 99 در اوگاندا با هدف توسعه همكاريهاي اقتصادي بين دو كشور موسسه ايران و اوگاندا تاسيس شد و در اين مدت ظرفيتهاي زياد موجود در عرصههاي سرمايه گذاري و بازرگاني فعاليتها را گستردهتر و نتيجه بخش كرده است.
وي با تاكيد بر اينكه بدون هيچ پشتوانه دولتي تاكنون فعاليت كردهايم اضافه كرد: در وزارت خارجه و بازرگاني اقدامات خوبي براي توسعه تجارت با اوگاندا آغاز شده است و سفارتخانههاي ايران در آفريقا نيز به اصلاحاتي نياز دارد كه از جمله ميتوان به افزايش اختيارات آنها اشاره كرد.
وي تصريح كرد: آفريقا قاره مستعدي است و اوگاندا مرواريد اين قاره است كه يكي از مهمترين دلايل آن امنيت سرمايه گذاري در اوگانداست.
رئيس موسسه ايران و اوگاندا تاكيد كرد: طرحي نبوده كه ارائه كنيم و به نفع اوگاندا باشد و سازمان سرمايه گذاري اوگاندا با آن مخالفت كرده باشد و هيچ مشكلي با هيچ بخشي در اوگاندا نداشتهايم.
وي با بيان اينكه اولين موسسه مشترك اقتصادي با آفريقا در اوگاندا راهاندازي شد اظهار داشت: خانهاي در شرق كامبالا نيست كه قطعهاي از محصولات ايراني در آن وجود نداشته باشد.
موسوي اضافه كرد: دومين شركت ايراني در اوگاندا شركت ايران مديكال گروپ بود كه اولين نمايشگاه تجهيزات تخصصي پزشكي و دارويي را در كشور اوگاندا در دو بخش برگزار كرد كه بخش اول نمايشگاه و بخش دوم سمپوزيوم همكاريها بود.
وي افزود: از محل آن نمايشگاه با وجود همه سختيهايي كه تحمل كرديم بيش از 10 شركت دارويي ايران در اوگاندا ثبت شده و 100 محصول دارويي مجوز صدور دارو به اوگاندا را دريافت كردند.
رئيس موسسه ايران و اوگاندا موضوع سوم همكاري ايران و اوگاندا را ساخت و ساز دانست كه با مشاركت شركتهاي معظم ساخت و سازهاي ايراني شهرك پيشرفته پارس در اوگاندا به عنوان اولين فعاليت تاسيس شد.
وي با بيان اينكه در بخش ديگري از فعاليتها در حوزه كشاورزي 14 هزار اكر زمين كشاورزي دريافت كرديم اظهار داشت: بخش كشاورزي اوگاندا ميتواند بزرگترين سهم همكاريهاي دو كشور را به خود اختصاص دهد.
وي فعاليتهاي فعلي موسسه در اوگاندا را توليد 10 هزار تني دانههاي روغني، تاسيس كارخانه روغن كشي، احداث كشتارگاه دام و پرورش و اصلاح نژاد دام دانست و گفت در ايران براي تامين گوشت مشكل قيمت وجود دارد اما امروز در اوگاندا در مغازه هاي خرده فروشي گوشت هر كيلو دو دلار و 20 سنت و در عمده فروشي 1.7 دلار فروخته ميشود كه در صورت ايجاد تسهيلات ميتوان اين گوشت را به بازار داخلي ايران سرازير كرد.
وي ايجاد مركز خدمات كشاورزي و مشاركت در برنامههاي غذايي و گرسنگي زدايي سازمان ملل را از ديگر فعاليتهاي موسسه دانست و گفت: تلاش ميكنيم اولين نمايشگاه مواد غذايي كشاورزي ايران را با محوريت اتاقهاي تعاون غرب كشور در اوگاندا برگزار كنيم.
وي به احداث منطقه آزاد تجاري ايران در اوگاندا با توجه به توافقنامه روساي جمهور دو كشور اشاره كرد و پيشنهاد كرد: با توجه به اينكه مدتهاست بانك ايران و اوگاندا از بانك مركزي مجوز گرفته و پيگيريهاي زيادي انجام شده اما به دليل بعضي مشكلات بسيار ساده اداري تاسيس آن به تاخير افتاده است در تاسيس اين بانك تسريع شود.
موسوي اظهار داشت: صندوق ضمانت صادرات ميتواند براي استفاده صادر كنندگان از خطوط اعتباري بانك توسعه صادرات يك نمايندگي در اوگاندا ايجاد كند تا بخش خصوصي از اين تسهيلات بهره ببرد.
انتهاي پيام/